Αρχική / Παιδί / Υγεία-Ψυχολογία / Πώς ένα νεογέννητο ηρεμεί τη μεγαλύτερη αδερφή του

Πώς ένα νεογέννητο ηρεμεί τη μεγαλύτερη αδερφή του

%ce%b2%cf%81%ce%ad%cf%86%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af-%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf-%ce%b1%ce%b4%ce%b5%cf%81%cf%86

Λένε πως η γαλήνη των μωρών είναι μεταδοτική και είναι πέρα για πέρα αλήθεια. Αν πάρεις αγκαλιά ένα νεογέννητο πλάσμα, αγγίξεις το μικροσκοπικό κεφαλάκι του, τα χεράκια και ποδαράκια του, μυρίσεις την απίστευτη μυρωδιά του, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεσαι ψυχολογικά, θα νιώσεις αμέσως καλύτερα. Αυτό ακριβώς φαίνεται να συνέβη και με τη μικρή Ellia.

Όπως έγραψε η μαμά της που ανέβασε το βίντεο με τις δυο κόρες της, η Ellia ξύπνησε γκρινιάζοντας, πράγμα το οποίο συμβαίνει με αρκετά νήπια. Πολλές φορές σηκώνονται κλαίγοντας από το κρεβάτι, χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο. Μόνο που η μαμά είχε περάσει μια ιδιαίτερα δύσκολη νύχτα αφού έπρεπε να ανταποκριθεί στις ανάγκες της νεογέννητης κόρης της και μόλις είδε το κλαμένο νήπιο να καταφθάνει στο σαλόνι, κατάλαβε πως την περίμενε μια ακόμη πιο δύσκολη μέρα. Η μικρή Ellia πλησίασε την αδερφή της που βρισκόταν δίπλα στη μαμά της και την αγκάλιασε, χαϊδεύοντας το κεφαλάκι της, ενώ στη συνέχεια άρχισε να της λέει πόσο πολύ την αγαπάει.

Αστείο δεν ακούγεται;

Η Ellia αυτοπαρηγορήθηκε και σταμάτησε να κλαίει ενώ το χαμόγελο επέστρεψε στο προσωπάκι της αγκαλιάζοντας και χαϊδεύοντας τη νεογέννητη αδελφούλα της.

Δείτε το βίντεο:

 Επιμέλεια: Εύα Ακριβοπούλου

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Δείτε Επίσης

Mother cradling newborn infant

Η Εγγύτητα μητέρας και βρέφους ως βάση του Attachment Parenting

«Η μητέρα είναι η Μήτρα, το Λίκνο της ζωής, η Δημιουργία, η Γέννηση, το Ένστικτο, …

error: