Αρχική / Must See / O Οργανισμός Φαρμάκων προειδοποιεί: Γονείς μην δίνετε στα παιδιά σας προϊόντα ανακούφισης δοντιών

O Οργανισμός Φαρμάκων προειδοποιεί: Γονείς μην δίνετε στα παιδιά σας προϊόντα ανακούφισης δοντιών

%ce%b4%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b1_mommy

Η χρονική περίοδος που το μωρό βγάζει δοντάκια είναι δύσκολη τόσο για το ίδιο αφού πονάει με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να φάει και να κοιμηθεί όσο και για τους γονείς, που προσπαθούν να παρηγορήσουν το παιδί τους που γκρινιάζει και κλαίει συνέχεια. Είναι φυσικό λοιπόν ανάμεσα στους τρόπους που αναζητούν για να ανακουφίσουν το μωρό από τους πόνους να καταφεύγουν και στα έτοιμα σκευάσματα όπως τα Τζελ οδοντοφυίας, που πωλούνται στα φαρμακεία.

Αν είστε γονείς με μωρό που βγάζει δοντάκια και έχετε ήδη τέτοια σκευάσματα στο σπίτι… ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ.

Πρόσφατα, και συγκεκριμένα στις 30 Σεπτεμβρίου 2016, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων στην Αμερική (FDA) εξέδωσε ανακοίνωση ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ να σταματήσουν άμεσα να χρησιμοποιούν σκευάσματα όπως, ταμπλέτες, Τζελ οδοντοφυίας που ανακουφίζουν από τους πόνους των νεογνικών δοντιών και ΖΗΤΗΣΕ από τους γονείς να ΠΕΤΑΞΟΥΝ άμεσα όσα προϊόντα είχαν ήδη στο σπίτι τους.

Η ανακοίνωση έγραφε. «Προς του καταναλωτές, γονείς με βρέφη: Εάν το μωρό σας παρουσιάζει τα παρακάτω συμπτώματα, μετά από χρήση προϊόντων ανακούφισης του πόνου των δοντιών, απευθυνθείτε άμεσα σε γιατρό και ζητήστε βοήθεια:

  • επιληπτικές κρίσεις ή σπασμούς
  • δυσκολία στην αναπνοή
  • λήθαργο
  • έντονη υπνηλία
  • αδυναμία μυών
  • αναψοκοκκίνισμα δέρματος
  • δυσκοιλιότητα
  • δυσκολία στην ούρηση
  • έντονο εκνευρισμό-αναστάτωση»

O Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA) δήλωσε πως δεν μπορεί να αποφανθεί κατά πόσο τα προϊόντα αυτά στο σύνολό τους έχουν αποτελεσματική ή όχι δράση και κυρίως κατά πόσο είναι ασφαλή για τα μωρά. Παρόλο που οι δημιουργοί των προϊόντων αυτών λένε πως ανακουφίζουν από τον πόνο, ο Οργανισμός δεν έχει επισήμως τέτοια ευρήματα. Επιπλέον, από το 2010, έχουν καταγραφεί σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των βρεφών μετά από χρήση αντίστοιχων προϊόντων, με συμπτώματα όπως αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Ο Οργανισμός Φαρμάκων διενεργεί ακόμα δοκιμές ως προς την ασφάλεια αυτών των προϊόντων και στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του έγραφε πως βρέθηκε ότι τα προϊόντα ανακούφισης δοντιών περιλαμβάνουν ποσότητες μιας εξαιρετικά επικίνδυνης ουσίας για τα βρέφη, αν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες, της μπελαντόνα. 

«Υπάρχουν άλλοι τρόποι να ανακουφίσετε τα μωρά από τον πόνο των δοντιών. Συμβουλευτείτε τον παιδιάτρό σας και ενεργήστε ανάλογα», παροτρύνει τους γονείς η Janet Woodcock, M.D., Διευθύντρια του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής (FDA).

Ο Henry Spiller, MS, D.ABAT, Διευθυντής του Κέντρου Δηλητηριάσεων Παιδιών στο NationWide Νοσοκομείο Παίδων του Οχάιο προτείνει εναλλακτικά ως μέσω ανακούφισης από των πόνο χαμηλές δόσεις ιμπουπροφένης (Algofren,Nurofen) και ακεταμινοφαίνης γνωστή και ως παρακεταμόλη (Depon). Χρησιμοποιούμε τα φάρμακα αυτά ανακουφιστικά στις χαμηλότερες δυνατές συγκεντρώσεις και στην ελάχιστη απαιτούμενη συχνότητα και πάντα σε συνεννόηση με τον παιδίατρός μας.

FDA

Εύα Ακριβοπούλου

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Συμβουλές για τη σωστή οδοντική φροντίδα του μωρού σου!

Οι Οδοντίατροι συμβουλεύουν: Γονείς ΜΗΝ πετάτε τα δόντια που αλλάζει το παιδί σας. Ο Λόγος; Πολύτιμος!

Τα πρώτα δόντια του παιδιού! Σειρά εμφάνισης. Φροντίδα.

Δείτε Επίσης

πείραμα

Θα σταματούσατε αν βλέπατε αυτό το μικρό παιδί μόνο στο δρόμο; [Πείραμα της Unicef]

Πως αντιδρά αλήθεια ο κόσμος όταν βλέπει ένα μικρό παιδί μόνο του στο δρόμο; Αν …

error: