Αρχική / Μητρότητα / Θηλασμός / Συμβουλές θηλασμού που πραγματικά λειτουργούν!

Συμβουλές θηλασμού που πραγματικά λειτουργούν!

Mother holding and breast-feeding little baby

Εάν είσαι μαμά που θηλάζει ξέρεις πως μερικές φορές ο θηλασμός είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα που μπορεί να αντιμετωπίσεις σαν μαμά. Παρακάτω ακολουθούν συμβουλές που πήραμε από ειδικούς που βοηθούν τις μαμάδες να νιώσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σχετικά με το θηλασμό και να «επιβιώσουν» από αυτόν!

 

Πως κρατάω την παροχή-παραγωγή  γάλακτος σε υψηλά επίπεδα;

Ο θηλασμός συχνά κρατά την παροχή του γάλακτος ισχυρή από μόνος του. Εάν το μωρό σας είναι ιδιότροπο και κακόκεφο, μην του δώσετε πιπίλα – βάλτε το να θηλάσει. Όταν το στήθος σου είναι άδειο, το σώμα σου λέει: «Κάνε περισσότερο γάλα! – Το μωρό πεινάει», όταν το στήθος σου δεν είναι τελείως άδειο το σώμα σου λέει: «Ελλάτωσε την παραγωγή – το μωρό δεν χρειάζεται τόσο πολύ γάλα.» Είναι φυσιολογικό το μωρό να θηλάζει όλη την ώρα τις πρώτες εβδομάδες – πρέπει να επικεντρωθείς στην φροντίδα του εαυτό σου και του μωρού σου και να ζητήσεις βοήθεια αν θεωρείς ότι το χρειάζεσαι.

Και αν απλά δεν μπορώ να το κάνω;

«Να θυμάσαι ότι, ακόμα κι αν ο θηλασμός μπορεί να φαίνεται εύκολος όταν παρακολουθείς άλλες μαμάδες να το κάνουν, μπορεί να γίνει πραγματικά δύσκολος στην αρχή. Μην διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια αν σου φαίνεται πάρα πολύ δύσκολο. Υπάρχουν ειδικοί σύμβουλοι γαλουχίας οι οποίοι μπορούν να σε βοηθήσουν τις δύσκολες στιγμές. »

Τι μπορώ να κάνω για να είμαι προετοιμασμένη για τον θηλασμό;

Οι νέες μητέρες δεν μπορούν να στηριχθούν μόνο στις πληροφορίες που θα πάρουν από το νοσοκομείο, γι’ αυτό θα ήταν καλό να πάρεις μέρος σε μαθήματα θηλασμού από κάποιον πιστοποιημένο σύμβουλο. Μια τάξη θηλασμού θα σε βοηθήσει να είσαι καλύτερα προετοιμασμένη και θα σου παρέχει κάποιον να απευθυνθείς σε περίπτωση που έχεις πρόβλημα όταν θα ξεκινήσεις το θηλασμό.»

Προσωπικά, βρήκα ότι το τσάι και τα μπισκότα βρώμης, το μασάζ και η άντληση ήταν πολύ χρήσιμα για την αύξηση της παραγωγής μου σε γάλα. Επίσης, να έχω σύμβουλος θηλασμού ήταν σωτήριο. Έμαθα ότι στο νοσοκομείο δεν είχα διδαχτεί τις καλύτερες θέσεις για εμένα και το μωρό μου και ότι υπήρχαν πολλές διαφορετικές θέσεις για να δοκιμάσω ανάλογα την περίσταση.

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Διαβάστε επίσης:
Απίστευτο!! Δείτε για ποιο λόγο χρέωσαν σε λεχώνα 35 ευρώ στο μαιευτήριο!

Συμβουλές για τη σωστή οδοντική φροντίδα του μωρού σου!

Απίστευτο κόλπο για να μάθετε την προπαίδεια στο παιδί σας εύκολα και γρήγορα!!

Δείτε Επίσης

Caucasian mother breast feeding baby boy

Θηλασμός: Πότε δίνω στο μωρό μου το Ένα και πότε και τα ΔΥΟ στήθη;

«Να δίνω στο μωρό μου το ένα στήθος ή και τα δύο σε κάθε γεύμα; Είναι …

error: