Αρχική / Uncategorized / Γιατί οι μαμάδες αγχώνονται περισσότερο από ότι οι μπαμπάδες;;

Γιατί οι μαμάδες αγχώνονται περισσότερο από ότι οι μπαμπάδες;;

stressed-mum

Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο  Cornell και το Κέντρο πληθυσμού της Minnesota  αποφάνθηκαν ότι οι μαμάδες είναι λιγότερο χαρούμενες από ότι οι μπαμπάδες σε σχέση με τα γονεϊκά τους καθήκοντα.

«Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν καθημερινά δεδομένα από ημερολόγια και ανακάλυψαν πως οι μητέρες στρεσάρονται και κουράζονται περισσότερο από ότι οι πατεράδες. Αυτό το εμπειρικό κενό αποδίδεται στις διαφορετικές υποχρεώσεις του κάθε γονιού.

“Διαφορετικές υποχρεώσεις;;;” Ας γελάσουμε!!! Μετάφραση: Ένα άτομο κάνει τα πάντα και το άλλο τίποτα.

Τι είναι αυτά που λέω; Είναι 2016 και οι άνδρες έχουν συσπειρωθεί ενάντια στα στερεότυπα των δύο φύλων στο σπίτι! Εντάξει! Σκεφτείτε την τελευταία φορά που το παιδί σας είχε πυρετό. Ποιος έμεινε το παιδί όλη τη νύχτα; Τώρα σκεφτείτε την τελευταία φορά που το ψυγείο σας ήταν γεμάτο. Ποιος ήταν ο τελευταίος γονέας που θυμόσαστε να σηκώνεται το βράδυ για να δώσει νερό στο διψασμένο παιδί;

«Τα καλά νέα από τη μελέτη μας είναι ότι οι γονείς απολαμβάνουν γενικά να είναι με τα παιδιά τους», δήλωσε η ερευνήτρια Ann Meier από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα , «αλλά τα κακά νέα είναι ότι οι μητέρες το απολαμβάνουν λιγότερο από ό, τι οι μπαμπάδες, επειδή έχουν περισσότερες υποχρεώσεις και λιγότερη «διασκέδαση».»

Αυτός είναι ένας ωραίος τρόπος να πεις ότι οι μαμάδες κάνουν τα πάντα, και είναι πολύ ενοχλητικό.

Ο ύπνος επίσης έχει επίδραση στα διαφορετικά επίπεδα ευτυχίας των γονιών. Οι μαμάδες δεν κοιμούνται και πολύ (βλέπε το παραπάνω παράδειγμα που αναφέρετε στο παιδί με πυρετό). «Τα παιδιά είναι πιο πιθανό να φωνάξουν τη μητέρα απ’ότι τον πατέρα» κατά τη διάρκεια ενός εικοσιτετραώρου. Οι μπαμπάδες κοιμούνται και ο ύπνος τους δεν διακόπτεται από τα παιδιά οπότε είναι και περισσότερο ξεκούραστοι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ευτυχώς οι μαμάδες αγαπάνε κάποιες από τις υποχρεώσεις τους σε σχέση με τα παιδιά όπως να τα πηγαίνουν στο σχολείο ή να φτιάχνουν πλεξούδες στα μαλλιά των κοριτσιών τους!

* Απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του παρόντος με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Διαβάστε επίσης:

Το συγκινητικό γράμμα ενός παιδιού στους γονείς του: «Αγαπητή Μανούλα και Μπαμπάκα…»

Ο πρώτος χρόνος της μητρότητας σε 20 αντιπροσωπευτικά σκίτσα

Συμβουλές για τη σωστή οδοντική φροντίδα του μωρού σου!

 

Δείτε Επίσης

ο ρόλος του πατέρα σήμερα

Μοντέρνοι καιροί, μοντέρνοι μπαμπάδες

Τις προηγούμενες δεκαετίες ο ρόλος του πατέρα στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού είχε υποτιμηθεί. Σήμερα …

error: