Αρχική / Παιδί / Συμβουλές / Δείτε πως θα απαλλάξετε τα παιδιά σας από τις ψείρες!!

Δείτε πως θα απαλλάξετε τα παιδιά σας από τις ψείρες!!

%cf%88%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b5%cf%82

Όπως γνωρίζουμε, οι απελπισμένοι γονείς θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να απαλλαγούν από τις επίμονες ψείρες.

Τα ενοχλητικά παράσιτα που τρέφονται με ανθρώπινο αίμα και ζουν στο τριχωτό της κεφαλής είναι τόσο εύκολο να βρεθούν στο κεφάλι του παιδιού  αλλά τόσο δύσκολο να εξαφανιστούν από κει.

Αυτό οδηγεί τους γονείς σε ακραίες λύσεις για να απαλλαγούν από τα ανατριχιαστικά αυτά παράσιτα που προκαλούν ενοχλητική φαγούρα. Σύμφωνα με τον διευθυντή μιας κλινικής της Μελβούρνης, κάποιοι γονείς έχουν προχωρήσει σε ένα βήμα παραπέρα χρησιμοποιώντας θεραπείες για σκύλους ή ακόμα και ξύρισμα κεφαλιού.

Οι γιατροί ανησυχούν για τον αυξανόμενο αριθμό των επικίνδυνων επιλογών που χρησιμοποιούνται από τους γονείς για να διώξουν τις ψείρες. Αρκετοί γονείς χρησιμοποιούν ακόμα και σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία από ψύλλους στους σκύλους

Mother Naomi O

Τα χημικά μπορεί να είναι ζημιογόνα για τα παιδιά

Η Διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής Monash Children’s Hospital,  Dr Catherine McAdam δήλωσε πως είχε ακούσει για ανθρώπους που χρησιμοποιούν προϊόντα, όπως κηροζίνη, και προειδοποιεί τους γονείς να μην χρησιμοποιούν τέτοια σκευάσματα. «Όσο το δυνατόν περισσότερο conditioner και μια λεπτή χτένα για ψείρες θα πρέπει να είναι η πρώτη θεραπεία. Το χτένισμα μπορεί να χρειαστεί να γίνει πολλές φορές και για πάνω από μια-δυο εβδομάδες,» Η κ McAdam είπε στη Herald Sun. «Αν υπάρχουν πολλές ψείρες, οι άνθρωποι μπορούν να πάνε σε ένα γιατρό ή στο φαρμακοποιό για να εγκριθεί ιατρική περίθαλψη, αλλά ακόμα και αν ακολουθήσουν κάποια θεραπεία, πάλι θα πρέπει να συνεχίσουν το χτένισμα για να φύγουν οι ψείρες.»

Προειδοποιήσεις για το προϊόν Frontline για κατοικίδια, δίνουν οι παιδίατροι, το οποίο μπορεί να είναι επιβλαβές σε περίπτωση που έρθει σε επαφή με το δέρμα, σε περίπτωση κατάποσης και μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα μέσω της έκθεσης του παιδιού σε αυτό. Τα σημάδια και τα συμπτώματα της έκθεσης μπορεί να περιλαμβάνουν εφίδρωση, ναυτία, εμετό, κεφαλαλγία, κοιλιακό άλγος, ζάλη, διέγερση, αδυναμία και επιληπτικές κρίσεις.

Είναι χρονοβόρο αλλά λειτουργεί

Η καλύτερη μέθοδος είναι το χτένισμα με την ειδική χτένα για ψείρες. Ένα χτένισμα διαρκεί κατά μέσο όρο μιάμιση ώρα.

Μπορείτε χα χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας για πιο εύκολο χτένισμα.

Κόνιδες και Ψείρες

Οι ψείρες με τα έξι πόδια δεν έχουν φτερά, αλλά μπορούν να πηδήξουν και να πετάξουν, μεταδίδονται από κεφάλι σε κεφάλι ή μέσω της ανταλλαγής κάποιας βούρτσας ή καπέλου.

Οι ψείρες επηρεάζουν κυρίως τα παιδιά της πρωτοβάθμιας σχολικής ηλικίας, αλλά μπορεί να επηρεάσουν όλες τις ηλικιακές ομάδες και δεν σχετίζονται με τις συνήθειες υγιεινής.

Οι κόνιδες είναι ο όρος που δίνεται στα αυγά των ψειρών της κεφαλής, τα οποία κολλούν στα μαλλιά κοντά στο δέρμα της κεφαλής. Μια φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής είναι το πρώτο σύμπτωμα που παρατηρείται και μια πιο προσεκτική εξέταση μπορεί να αποκαλύψει ζωντανές ψείρες που σέρνονται κοντά στο τριχωτό της κεφαλής ή τα αυγά κολλημένα κατά μήκος της τρίχας.

Πως να απαλλαγείτε

  • Η πιο αποτελεσματική θεραπεία είναι η θεραπεία»κοντίσιονερ και χτένας», η οποία περιλαμβάνει το χτένισμα με κοντίσιονερ πάνω από ζεστό νερό για να σκοτωθούν όλες οι ψείρες και τα αυγά.
  • Τα σαμπουάν για ψείρες πρέπει να εφαρμόζονται σε όλο το τριχωτό της κεφαλής, ιδανικά με την ίδια ακρίβεια με την οποία ένας κομμωτής βάφει μαλλιά, το κάνουμε σε τμήματα και εφαρμόζουμε κοντά στο τριχωτό της κεφαλής.
  • Κανένα προϊόν ή εντομοκτόνο δεν σκοτώνει όλα τα αυγά, αλλά είναι πιθανό να σκοτώσει τις ζωντανές ψείρες. Το πρόβλημα είναι ότι τα αυγά εκκολάπτονται σε διάφορα στάδια του κύκλου ζωής και η επιμόλυνση προκύπτει, εάν η επανάληψη της θεραπείας δεν εκτελείται.
  • Για πλήρη απαλλαγή από το καθεστώς της ψείρας πρέπει να ακολουθήσετε δύο θεραπείες, με μια εβδομάδα διαφορά την καθεμία. Η πρώτη θεραπεία σκοτώνει τις ψείρες, και η δεύτερη σκοτώνει τις ψείρες που εκκολάφτηκαν από τα αυγά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
  • Ευτυχώς οι ψείρες δεν μπορούν να ζήσουν για περισσότερο από μια μέρα εκτός ανθρώπινου κεφαλιού.

* Απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του παρόντος με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Διαβάστε επίσης:

Πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζει ο κόσμος τη Μαμά και το Μπαμπά!!

Πού οφείλεται το οίδημα κατά την εγκυμοσύνη; Τι να προσέχει η εγκυμονούσα. Τι να αποφεύγει

13 έξυπνα παιχνίδια για να διδάξετε στο παιδί σας Πρόσθεση και Αφαίρεση.

Δείτε Επίσης

βιβλιαριο υγ παιδιου

Τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ του νέου Βιβλιαρίου υγείας παιδιού

Το νέο βιβλιάριο υγείας παιδιού που ετοιμάστηκε το 2016 από το Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού είναι …

error: