Αρχική / Μητρότητα / Εγκυμοσύνη / Πώς η αύξηση βάρους στην εγκυμοσύνη συνδέεται με το φύλο του μωρού. Γιατί κινδυνεύουν τα αγόρια;

Πώς η αύξηση βάρους στην εγκυμοσύνη συνδέεται με το φύλο του μωρού. Γιατί κινδυνεύουν τα αγόρια;

%ce%b5%ce%b3%ce%ba%cf%85%ce%bc%ce%bf%cf%83%cf%8d%ce%bd%ce%b7_mommy

Η δημιουργία μιας νέας ζωής προϋποθέτει και αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες του δημιουργού της. Κατά τη διάρκεια της κύησης, η γυναίκα πρέπει πλέον να προσλαμβάνει τα διατροφικά εκείνα συστατικά, σε είδος και ποσότητα, που είναι απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου.

Μέχρι το τέλος της κύησης η εγκυμονούσα θα έχει πάρει συνολικά 11 με 15 κιλά, από τα οποία μόνο τα 3 με 3,5 κιλά αντιστοιχούν στο βάρος του μωρού.

Πώς όμως μπορεί η αύξηση βάρους κατά το 2ο και 3ο τρίμηνο να σχετίζεται με το φύλλο του μωρού;

Κατά διαστήματα έχουν γίνει πολλές έρευνες με σκοπό να συνδέσουν τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης και τις αλλαγές στο σώμα της εγκυμονούσας με το φύλο του μωρού που κυοφορεί. Τώρα μια νέα έρευνα έρχεται για να δείξει πως όσο περισσότερο βάρος παίρνεις στην εγκυμοσύνη τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχεις να γεννήσεις αγόρι. Φυσικά το φύλο του μωρού έχει προκαθορισθεί κατά τη σύλληψη και δεν αλλάζει αλλά επηρεάζει τις διατροφικές συνήθειες της εγκύου και την ανάγκη για πρόσληψη περισσότερων ή λιγότερων θερμίδων.

Τα νέα στοιχεία έρχονται από μια έρευνα που ανέλυσε δεδομένα από 70 εκατομμύρια γέννες που έλαβαν χώρα στο τελευταίο 1/4 του αιώνα και συσχέτισε την αύξηση βάρους στην εγκυμοσύνη με το ανδρικό φύλο του εμβρύου.

Σύμφωνα με την έρευνα, από το σύνολο των γυναικών που πήραν 9 περίπου κιλά κατά την κύηση, μόνο το 49% γέννησε αγόρι. Από το σύνολο των γυναικών που πήραν 18 περίπου κιλά (>15) κατά την κύηση το 52,5 % γέννησε αγόρι και από αυτές που πήραν 27 περίπου κιλά (>25), το 54% γέννησε αγόρι.

Η υπεύθυνη της έρευνας, Dr Kristen J. Navara, εξήγησε πως αυτό οφείλεται στο ότι ο μεταβολισμός των αγοριών είναι μεγαλύτερος από αυτόν των κοριτσιών κατά την κύηση, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η πρόσληψη περισσότερων θερμίδων για να τραφεί ικανοποιητικά ο οργανισμός του εμβρύου. Μάλιστα οι έρευνα αποκάλυψε ότι πολλά από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μέχρι και τον 6ο μήνα της κύησης και κατέληξαν σε αποβολή του εμβρύου(αγοριού) σχετίζονται με το χαμηλό βάρος των γυναικών κατά την κύηση. Ουσιαστικά η έρευνα έδειξε πως η μικρή αύξηση βάρους (χαμηλή πρόσληψη θερμίδων) μέχρι και τον 6ο μήνα της κύησης εφόσον το έμβρυο είναι αγόρι οδηγούσε σε απώλεια του εμβρύου πολλές φορές. Κατά το 2ο τρίμηνο ο μεταβολικός ρυθμός του αγοριού ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος του κοριτσιού  ενώ κατά το 3ο τρίμηνο ο μεταβολικός ρυθμός φαίνεται να είναι παρόμοιος και για τα δύο φύλλα. Επίσης από τα δεδομένα που λήφθηκαν ανά τον κόσμο, το αποτέλεσμα έδειξε πως οι χώρες που τείνουν να κάνουν μεγαλύτερη θερμιδική πρόσληψη, γεννούν μεγαλύτερο ποσοστό αγοριών ενώ οι χώρες με μικρότερη θερμιδική πρόσληψη μικρότερο ποσοστό και ταυτόχρονα παρουσιάζουν αυξημένο αριθμό αποβολών μέχρι τον 6ο μήνα, όταν το έμβρυο είναι αγόρι.

Plos

Εύα Ακριβοπούλου

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Τι χρειάζεται το μωρό σας για να χαμογελά ευτυχισμένο

Δείτε Επίσης

πλακούντας

Πλακούντας: Ένας εκπληκτικός μηχανισμός και ο καθοριστικός του ρόλος στην ανάπτυξη του εμβρύου

Ο ρόλος του πλακούντα είναι καθοριστικός για την ανάπτυξη του εμβρύου. Είναι ένας εκπληκτικός μηχανισμός, …

error: