Αρχική / Uncategorized / Φάκελος Εμβόλιο HPV: Νέα συνιστώμενη δοσολογία για τα παιδιά

Φάκελος Εμβόλιο HPV: Νέα συνιστώμενη δοσολογία για τα παιδιά

emvolio_hpv

Τα παιδιά που βρίσκονται στην προεφηβεία, είναι δηλαδή περίπου στην ηλικία 11 έως 14 ετών, θα χρειάζονται πλέον μόνο δύο δόσεις από το εμβόλιο κατά του ιού HPV ( μειώνει τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, και άλλων μορφών καρκίνου, για τις γυναίκες και τα κορίτσια, ενώ προστατεύει, τους άνδρες και τα αγόρια, από τους ιούς που προκαλούν κονδυλώματα στα γεννητικά όργανα), αντί για τις τρεις δόσεις που που ήταν η συνιστώμενη έως τώρα δοσολογία.

Βέβαια όπως είπαμε, αυτό ισχύει μόνο για τα παιδιά που βρίσκονται στην προεφηβεία. Οι νέοι μεγαλύτερης ηλικίας( 15-26 ετών) θα πρέπει να κάνουν και τις 3 δόσεις.

Αυτή είναι η νέα οδηγία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «New York Times» και το πρακτορείο Reuters.

Η νέα αυτή οδηγία έχει την βάση της στην αξιολόγηση κλινικών μελετών, οι οποίες αποδεικνύουν πως για τα μικρότερα παιδιά οι 2 δόσεις είναι αρκετές για να ενεργοποιηθεί το ανοσοποιητικό τους σύστημα, σε επίπεδο ίσο ή και μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των μεγαλύτερων παιδιών και της δοσολογίας των 3 δόσεων.

Όσον αφορά στη χρονική απόσταση μεταξύ 2 δόσεων, αυτή πρέπει να είναι τουλάχιστον 6 μήνες.

Η μείωση των συνιστώμενων δόσεων συνέβη για την πιο γρήγορη αποδοχή του εμβολίου από τους γονείς, γιατί παρά την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητά του, οι περισσότεροι γονείς δεν το αποδέχονται.

Λίγα λόγια για τον ιο των ανθρωπίνων θηλωμάτων HPV

Ο ιός αποτελεί μια οικογένεια τουλάχιστον 150 συγγενικών ιών, που μεταδίδονται μέσω δερματικής και σεξουαλικής επαφής. Η μόλυνση από τον ιό σπάνια προκαλεί συμπτώματα. Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι που είναι σεξουαλικά ενεργοί, θα μολυνθούν κάποια στιγμή στη ζωή τους, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις το ανοσοποιητικό σύστημά είναι ικανό να καταστρέψει τον ιό. Κάποια στελέχη του ιού προκαλούν κονδυλώματα και κάποια άλλα καρκίνους (του τραχήλου, του κόλπου, του πέους, του λαιμού κ.α.) και αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες θανάτου των γυναικών από καρκίνο, αλλά το εμβόλιο είναι καλό να γίνεται και από τα αγόρια. Ο εμβολιασμός συστήνεται στην προεφηβεία ή στην αρχή της εφηβείας. Ιδανική περίπτωση είναι πριν την έναρξη της σεξουαλικής δραστηριότητας, μιας και σε αυτή την περίπτωση το εμβόλιο είναι περισσότερο αποτελεσματικό. Στην Ελλάδα (αλλά και διεθνώς) υπάρχουν δυο εμβόλια κατά του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων είναι: το Gardasil της Merck και το Cervarix της GlaxoSmithKline.

* Απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του παρόντος με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Διαβάστε επίσης:
Πώς αντιλαμβάνονται τα νεογέννητα τον πόνο;
Πώς βλέπει ένα παιδί τη μαμά και το μπαμπά ανά ηλικία
Όποιος νομίζει ότι η καισαρική είναι η εύκολη λύση θα αλλάξει γνώμη όταν δει τις φωτογραφίες αυτής της μαμάς

Δείτε Επίσης

Mother cradling newborn infant

Η Εγγύτητα μητέρας και βρέφους ως βάση του Attachment Parenting

«Η μητέρα είναι η Μήτρα, το Λίκνο της ζωής, η Δημιουργία, η Γέννηση, το Ένστικτο, …

error: