Αρχική / Uncategorized / Γονείς προσοχή: Γιατί πρέπει να σταματήσετε να κάνετε μασάζ στα μωρά με έλαια

Γονείς προσοχή: Γιατί πρέπει να σταματήσετε να κάνετε μασάζ στα μωρά με έλαια

 

masaz_mwro

Μια νέα έρευνα  από το University of Manchester προειδοποιεί όλους τους γονείς να μην κάνουν μαλάξεις στα μωρά με έλαια γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκληθούν βλάβες στο δέρμα μακροπρόθεσμα.

Συγκεκριμένα οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η χρήση λαδιών ( ακόμα και αν τα έλαια είναι φυτικά) μπορεί να προκαλέσουν έκζεμα στο δέρμα των μωρών γιατί είναι πιθανόν να βλάψουν το προστατευτικό φράγμα του ευαίσθητου δέρματος τους.

Βέβαια αυτές οι προειδοποιήσεις δεν αφορούν αποκλειστικά και μόνο τα έλαια, αλλά και άλλα προϊόντα περιποίησης βρεφικής επιδερμίδας που βρίσκονται στο εμπόριο, ακόμα και αν έχουν περάσει από κλινικές δοκιμές, δεν είναι ασφαλή.

Το ποσοστό των παιδιών που παρουσιάζουν έκζεμα είναι αρκετά μεγάλο (ένα στα τρία παιδιά) και γι΄αυτό ευθύνεται τόσο η μόλυνση του περιβάλλοντος όσο και η χρήση με εμμονική ευλάβεια διάφορων προϊόντων περιποίησης δέρματος.

Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα με τα έλαια είναι πως διασπώνται σε λιπαρά οξέα με αποτέλεσμα την καταστροφή του δέρματος που οδηγεί σε  ξηρότητα και σπασίματα στο δέρμα μέχρι έκζεμα.

Η έρευνα έγινε σε 115 νεογνά τα οποία χωρίστηκαν σε 3 ομάδες. Οι ερευνητές ζήτησαν από τους γονείς να κάνουν μασάζ στα μωρά σε διάφορα σημεία του σώματος με 2 διαφορετικά έλαια (ελαιόλαδο και ηλιέλαιο) στις 2 πρώτες ομάδες ενώ η τρίτη έκανε μασάζ χωρίς την χρήση ελαίων. Η έρευνα διήρκεσε 28 μέρες. Στη συνέχεια αναλύθηκε το δέρμα των μωρών που έκαναν χρήση ελαίων και αποδείχτηκε πως υπήρχε αρκετά μεγάλη καθυστέρηση στην ανάπτυξη του προστατευτικού φράγματος του δέρματος τους. Δηλαδή οι ειδικοί απέδειξαν πως το δέρμα των μωρών που οι γονείς τους έκαναν μασάζ με έλαια ήταν περισσότερο εύθραυστο από ότι των μωρών που δεν είχαν έρθει σε απαφή με κάποιο έλαιο.

* Απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του παρόντος με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Διαβάστε επίσης:
Προσοχή: Ανάκληση γαλακτοκομικών προϊόντων από τον ΕΦΕΤ
«H Μενεγάκη χωρίζει με τον Ματέο γιατί»: Ποιος κάρφωσε δημόσια την παρουσιάστρια (Βίντεο)
Φάκελος Εμβόλιο HPV: Νέα συνιστώμενη δοσολογία για τα παιδιά

Δείτε Επίσης

βιβλιαριο υγ παιδιου

Τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ του νέου Βιβλιαρίου υγείας παιδιού

Το νέο βιβλιάριο υγείας παιδιού που ετοιμάστηκε το 2016 από το Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού είναι …

error: