Αρχική / Must See / 15 λόγοι που είναι υπέροχο να είσαι αγορομάνα

15 λόγοι που είναι υπέροχο να είσαι αγορομάνα

%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%ac%ce%bd%ce%b1_mommy

Ξεκινήσαμε γράφοντας, «10 λόγοι που είναι υπέροχο να είσαι αγορομάνα» και ξαφνικά είχαμε φτάσει στους 15. Κι αν συνεχίζαμε και άλλο θα φτάναμε άνετα στους 150. Γιατί απλά είναι υπέροχο να έχεις αγόρια.

Όμως, ότι κι αν σου δώσει ο Θεός, αυτό αγαπάς. Αυτό ερωτεύεσαι. Αυτό λατρεύεις. Γι αυτό αναπνέεις καθημερινά. Γι αυτό αγωνιάς, κοπιάζεις, κάνεις όνειρα. Αυτό φροντίζεις με όλο σου το είναι. Σε αυτό αφιερώνεις όλη σου την ενέργεια, όλη σου τη ζωή. Κι επειδή εμάς μας έτυχαν αγόρια, θα σας πούμε 15 μόνο από τους αμέτρητους λόγους που είναι υπέροχο να είσαι αγορομάνα. Εσείς συμπληρώστε τους υπόλοιπους.

1.   Αγαπώ το φλογερό τους χαρακτήρα

Παθιασμένα, εκρηκτικά, έτοιμα να διορθώσουν κάθε κακό σε αυτόν τον κόσμο και να πηδήξουν μπροστά σε κάθε κίνδυνο, αρπάζουν τα σπαθιά τους και τρέχουν σε φανταστικές μάχες με δράκους και άλλους κακούς, πολεμώντας μέχρι τελικής πτώσεως.

2.   Αγαπώ την τρυφερή καρδιά τους.

Εκεί που νομίζεις πως είναι τα πιο σκληρά, τα πιο ανθεκτικά πλάσματα…  άγρια και κάπως τραχιά στις άκρες, σε εκπλήσσουν με τα πιο σοφά λόγια, τις πιο τρυφερές λέξεις, τις πιο γλυκές αγκαλιές, που λιώνουν την καρδιά σου… ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ!!

3.   Αγαπώ τη μυρωδιά της σκόνης πάνω τους.

Σε κάθε μαμά αρέσει η καθαριότητα αλλά εγώ λατρεύω τη γήινη μυρωδιά σκόνης, ήλιου και γρασιδιού, που κάθεται πάνω στο δέρμα των αγοριών μου μετά από ένα πολύωρο παιχνίδι. Ανακατωμένα μαλλιά, σκονισμένα ρούχα, λασπωμένα παπούτσια, γόνατα και αγκώνες γεμάτα γρατσουνιές. Ποιος ξέρει σε ποιες φανταστικές σπηλιές χώθηκαν πάλι, σε πόσα δέντρα σκαρφαλώσαν.

4.  Αγαπώ τη διάθεση για σκανταλιές και πειράγματα.

Κρύβονται και περιμένουν υπομονετικά να περάσεις, για να πεταχτούν φωνάζοντας να σε τρομάξουν. Σε κοιτάνε γέρνοντας το κεφάλι στο πλάι και τα μάτια τους γυαλίζουν. Και ξέρεις πως μέσα εκεί, κρύβεται η επόμενη σκανταλιά.

5.  Αγαπώ τον τρόπο που ορμούν το ένα πάνω στο άλλο και γίνονται ένα κουβάρι από ανακατωμένα χέρια και μαλλιά

Άλλοτε ορμούν πάνω σου κάπως άγαρμπα και άλλοτε το ένα στο άλλο. Ξεκινούν από τσιμπιές και γαργαλητά για να καταλήξουν στο πάτωμα με κομμένη την ανάσα και όταν αγριεύουν τα πράγματα ορμάς κι εσύ να τα χωρίσεις.

6.   Αγαπώ τα προστατευτικά τους ένστικτα.

Δεν αντέχουν να σε βλέπουν να πονάς, να είσαι στεναχωρημένη, να κλαις, θα τρέξουν να σε σώσουν. Είναι πάντα πρόθυμα να κουβαλήσουν τα βάρη και να αναλάβουν δύσκολες δουλειές.

7.  Αγαπώ τον τρόπο που με κάνουν να γελάω.

Μόλις αρχίσουν δεν σταματούν. Μπορούν να σε κάνουν να γελάσεις μέχρι δακρύων, μέχρι να πονέσει η κοιλιά σου και να συνεχίσουν. Αυτά που λένε. Ο τρόπος που τα λένε. Οι πιο εξωφρενικές ιστορίες που ακούς. Ο τρόπος που υψώνουν το ανάστημά τους. Γελάς και γεμίζεις περηφάνια για το πνεύμα τους.

8.  Αγαπώ την ανάγκη τους για συνεχή κίνηση και δράση

Δεν περπατάνε, τρέχουν. Άραγε σταματούν ποτέ από την ώρα που θα σηκωθούν μέχρι να πέσουν αποκαμωμένα στο κρεβάτι; Αλίμονό σου αν δεν τα στείλεις έξω για παιχνίδι. Θα σε πάρει και σένα μαζί αυτή η ενέργειά τους και ολόκληρο το σπίτι και θα σας σηκώσει.

9.   Αγαπώ το θόρυβο που κάνουν

Ποιος θα φανταζόταν ότι θα έλεγα μια μέρα κάτι τέτοιο. Αλλά ναι. Αγαπώ τη δυνατή φωνή τους, το τρανταχτό τους γέλιο, ακόμα και τις πόρτες που κλείνουν με θόρυβο. Δίπλα τους να στέκεσαι και σου μιλάνε σαν να είσαι σε άλλο δωμάτιο. Ποιος θέλει ένα ήσυχο και βαρετό σπίτι. Γεμίστε το θόρυβο να νιώθουμε πως εδώ μέσα μεγαλώνουν ευτυχισμένοι άνθρωποι. Μέχρι τη στιγμή που δεν αντέχεις και τα στέλνεις έξω για παιχνίδι.

10.   Αγαπώ το πόσο σκληρά εργάζονται.

Βάζουν όλη τους τη δύναμη για να επιτύχουν κάτι. Όλη τους την ενέργεια και διάθεση. Δεν το βάζουν κάτω. Δεν διαμαρτύρονται, δεν υποχωρούν. Δίνουν πάντα τον καλύτερό τους εαυτό και προσπαθούν να μιμηθούν το μπαμπά τους. Που και που, βέβαια, χρειάζονται και λίγο σπρώξιμο.

11.  Αγαπώ τους περίεργους ήχους που κάνουν

Αυτή τη μανία να μιμούνται όλους τους ήχους, ειδικά των οχημάτων, δεν την καταλαβαίνω, αλλά είναι χαρακτηριστικό των αγοριών. Από τις σειρήνες των οχημάτων πυροσβεστικής, ασθενοφόρου και αστυνομίας, στα ράλι της φόρμουλα και τους ήχους των ζώων, μέχρι αυτούς που σε κάνουν να ντρέπεσαι.

12.   Αγαπώ τις τρυφερές αγκαλιές  τους.

Υπάρχει μια ιδιαίτερη αγάπη ανάμεσα σε μια μαμά και τους γιους της. Γι αυτή, όσο κι αν μεγαλώσουν, θα είναι πάντα τα μωρά της. Για τους γιους, η μαμά θα είναι πάντα το πιο αγαπημένο τους πρόσωπο και ασυναίσθητα θα συγκρίνουν όποια γυναίκα και αν γνωρίσουν, με τη μαμά τους. Κάποια στιγμή η αγκαλιά τους δεν θα μας ανήκει γι’ αυτό, ας χορτάσουμε  σφιχτές αγκαλιές τώρα που μπορούμε.

13.   Αγαπώ το ότι μαλώνουν για το ποιος θα πρωτοβοηθήσει τη μαμά

Δεν ξέρω αν είναι έμφυτο. Δεν ξέρω αν τους το είπε κρυφά ο μπαμπάς. Αλλά όπως τρέχουν να σε βοηθήσουν, σου δίνουν την εντύπωση ότι το θεωρούν μεγάλη τιμή να σε περιποιηθούν.

14.   Αγαπώ το ότι έχουν τον μπαμπά τους ως πρότυπο.

Γνωρίζουν ότι δεν είναι τέλειος. Όπως γνωρίζουν τα δικά τους ελαττώματα, αλλά είναι ο μπαμπάς τους, το πρότυπό τους. Τον αγαπούν και τον σέβονται, και γνωρίζουν ότι τα αγαπάει κι αυτός όσο τίποτα στον κόσμο.

15.  Αγαπώ να τα βλέπω να μεγαλώνουν και να γίνονται υπέροχοι νεαροί άνδρες.

Πότε ήταν τόσο δα και πότε ψήλωσαν και σε περάσανε σε ύψος. Τα κοιτάς και είσαι περήφανη γιατί μεγαλώνουν και γίνονται υπέροχοι άνθρωποι !!

 Εύα Ακριβοπούλου

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Η ανάπτυξη του μωρού σας από Νεογέννητο έως 6 μηνών: Κινητικότητα, αντίληψη, κοινωνικότητα, ακοή, ομιλία

Πώς να ανακουφίσετε το μωρό σας από τους κολικούς

9 λόγοι που φωνάζει το παιδί σου και γιατί είναι υπέροχο

 

Δείτε Επίσης

6 αθώα ψέματα_mommyandthcityphoto

6 αθώα ψέματα που λέμε στις νέες μαμάδες

Χιλιάδες σκέψεις περνούν από το μυαλό μιας νέας μαμάς τη στιγμή που θα κρατήσει για …

error: