Αρχική / Οικογένεια / Μπαμπάς / Το συγκινητικό γράμμα ενός μπαμπά για τις μη εργαζόμενες μαμάδες…

Το συγκινητικό γράμμα ενός μπαμπά για τις μη εργαζόμενες μαμάδες…

mama

Κάθε γυναίκα είτε είναι εργαζόμενη μαμά είτε μαμά πλήρους απασχόλησης, χρειάζεται να της αναγνωρίζεται η προσπάθεια και ο χρόνος που καταβάλει στην φροντίδα και ανατροφή των παιδιών της. Γι’ αυτό, το παρακάτω γράμμα ενός μπαμπά στη σύζυγό του και μητέρα των παιδιών, που περιγράφει τους λόγους για τους οποίους είναι μια καταπληκτική μητέρα και την ευχαριστεί για όλα όσα προσφέρει στην οικογένειά της συγκίνησε το διαδίκτυο. Το από καρδιάς περιεχόμενό του είναι ακριβώς ότι θα ήθελε να ακούσει κάθε μαμά.

Ο Αυστραλός μπαμπάς Scott Douglas έγραψε ένα τρυφερό και συγκινητικό συγχρόνως γράμμα στην σύζυγό του Kate, το οποίο εκείνη στη συνέχεια δημοσίευσε. Το γράμμα είχε μεγάλη απήχηση και γρήγορα έκανε το γύρο του κόσμου. Σ’ αυτό, ο Douglas επαινεί την γυναίκα του και δείχνει την εκτίμησή του για κάθε τι που κάνει, για όλα τα μικρά πράγματα που εκείνη πιθανότατα πιστεύει ότι ο άντρας της δεν αντιλαμβάνεται καν.

«Έπειτα από μία δύσκολη μέρα στη δουλειά, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κατεβάζεις τους διακόπτες. Γυρίζω σπίτι και βλέπω την όμορφη γυναίκα μου κουρασμένη, εξαντλημένη, εκνευρισμένη, καταβεβλημένη από τις προκλήσεις της μητρότητας. Σε αντίθεση με εμένα, η γυναίκα μου δεν έχει ωράριο. Δεν έχει μισθό, επιδόματα, υπερωρίες, άδειες ασθενείας ή διακοπών, δεν παίρνει προαγωγή και τα Σαββατοκύριακα της είναι λίγο πολύ όπως και οι καθημερινές.

Η γυναίκα μου ανέβαλε καθήκοντα μητρότητας στις 3/5/2011 όταν ήρθε στον κόσμο το πρώτο μας παιδί. Στις 6/8/2014 με τον ερχομό του δεύτερού παιδιού μας άρχισε να δουλεύει υπερωρίες. Η δουλεία της είναι η ανατροφή, αγάπη και φροντίδα 2 μικρών αγοριών. Ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε και δεν σκέφτηκε να αλλάξει δουλειά. Έτσι παρόλο που σήμερα ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη μέρα και σίγουρα κάποιες στιγμές θα αισθάνθηκε πως κανείς δεν εκτιμά την εξοντωτική προσπάθεια που καταβάλλει με τόσο αγάπη και θα αμφισβήτησε τις ικανότητές της, δεν το έβαλε κάτω.

Να ποια ήταν η μέρα της σήμερα…

Οι γιοι σου σηκώθηκαν από τα ωραία ζεστά τους κρεβάτια που ετοιμάστηκαν και στρώθηκαν με φρεσκοπλυμένα σεντόνια από εσένα. . Έφαγαν το πρωινό που εσύ είχες οργανώσει πριν μια εβδομάδα, όταν ετοίμασες τη λίστα με τα ψώνια του σούπερ μάρκετ. Στη συνέχεια ετοίμασες το κολατσιό για τον μεγάλο, ενώ ταυτόχρονα αναρωτιόσουν «Είναι αρκετά υγιεινό; Θα χορτάσει;», έχοντας παράλληλα τον μικρότερο κρεμασμένο από τα πόδια σου, τα χέρια σου, του ώμους σου. Πήγες τον μεγάλο στον παιδικό και κάθισες μαζί του μια ώρα παρηγορώντας τον, γιατί σήμερα είχε μια δύσκολη μέρα με γκρίνια και εσύ δεν έπαψες να του λες πως η μαμά θα είναι πάντα δίπλα του.

Στη συνέχεια γύρισες στο σπίτι όπου πέρασες την ημέρα με ένα δίχρονο, συζητώντας μαζί του ποιος ξέρει τι και εκπαιδεύοντάς τον πως να χρησιμοποιεί το γιο-γιο, γιατί «είναι μεγάλο αγόρι πια».  Τον έβαλες για ύπνο το μεσημέρι, φροντίζοντας να έχει όση ενέργεια χρειάζεται για να αντέξει μέχρι το βράδυ -παρόλο που ξέρεις πως εσύ δε θα αντέξεις γιατί ξοδεύεις όλη σου την ενέργεια και το χρόνο στη φροντίδα της οικογένειάς σου και τις δουλειές του σπιτιού. Στη συνέχεια πήρες τον μεγάλο από τον παιδικό και συνέχισες με τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους και τα ιατρικά ραντεβού, φροντίζωντας τα, ντύνοντας και προσέχοντας ότι είναι καλά κάθε στιγμή. Ετοίμασε το φαγητό τους τα τάισες και στη συνέχεια με περίμενες να φάμε κάνοντας την πρώτη σου συζήτηση με έναν ενήλικα σε ολόκληρη τη μέρα, ενώ ταυτόχρονα συνέχισες να είσαι μαμά και να λύνεις τα προβλήματα του πλανήτη.

Εκεί, λοιπόν, που εσύ βλέπεις μια κακή μέρα, Εγώ, βλέπω μία εκπληκτική γυναίκα που ποτέ δεν δηλώνει κουρασμένη ή άρρωστη, ποτέ δεν παραιτείται, ποτέ δεν γυρίζει την πλάτη στις δύσκολες μέρες και η οποία έχει τη δύναμη να πάει στο κρεβάτι της το βράδυ, γνωρίζοντας πως την επόμενη μέρα όλα αυτά θα γίνουν ξανά από την αρχή.

Είσαι μία υπέροχη, θαυμάσια, καταπληκτική, απίστευτη μητέρα. Κι ακόμα κι αν εσύ δεν το καταλαβαίνεις, είσαι ό,τι πιο υπέροχο στη ζωή αυτών των αγοριών. Σε αγαπάμε για όλα όσα κάνεις.»

Επιμέλεια: Εύα Ακριβοπούλου

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Οι μπαμπάδες πρέπει να στηρίζουν τις μαμάδες και στις πιο δύσκολες στιγμές της μητρότητας

Ακούς μπαμπά; Τα παιδιά παίρνουν την εξυπνάδα από τη μαμά

«Οι μαμάδες αγχώνονται περισσότερο απ’ότι οι μπαμπάδες!»- Η πιο προφανής έρευνα όλων των εποχών

Δείτε Επίσης

Mother cradling newborn infant

Η Εγγύτητα μητέρας και βρέφους ως βάση του Attachment Parenting

«Η μητέρα είναι η Μήτρα, το Λίκνο της ζωής, η Δημιουργία, η Γέννηση, το Ένστικτο, …

error: