Αρχική / Your Stories / Γυναίκα μένει έγκυος για 2η φορά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Γυναίκα μένει έγκυος για 2η φορά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%af%ce%ba%ce%b1-%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%ad%ce%b3%ce%ba%cf%85%ce%bf%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-2%ce%b7-%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%ac-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%b7

Η εγκυμοσύνη της Kate Hill ήταν τόσο ασυνήθιστη, που η γέννηση των δίδυμων κοριτσιών της θεωρήθηκε θαύμα. Η Βρετανίδα μαμά και ο σύζυγός της Peter προσπαθούσαν πολύ καιρό να συλλάβουν παιδί. Το 2006 η Kate διαγνώστηκε με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, μια ορμονική διαταραχή που καθιστούσε αδύνατη την ωορρηξία. Υποβλήθηκε σε ορμονική θεραπεία και λίγο καιρό μετά έμεινε έγκυος… Δύο φορές… Μέσα σε 10 ημέρες.

Το σπάνιο αυτό φαινόμενο αριθμεί 10 καταγεγραμμένες περιπτώσεις παγκοσμίως. 

Η Kate ουσιαστικά συνέλαβε 2 μωρά με 10 ημέρες διαφορά. Αυτή η σύλληψη ονομάζεται επικύηση (superfetation) και έχει αναφερθεί για πρώτη φορά, πριν αρκετούς αιώνες, από τον Ιπποκράτη, ως «η σύλληψη που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης».

What makes the conception even more rare is the couple only had sex once, meaning the sperm stayed alive for 10 days to fertilise the second egg

Το αξιοθαύμαστο μάλιστα είναι πως το ζευγάρι είχε μόνο μία σεξουαλική επαφή, το οποίο σημαίνει πως ενώ η Kate είχε ήδη μείνει έγκυος, ένα σπερματοζωάριο έμεινε ζωντανό για 10 ημέρες και ένα 2ο ωάριο κατέβηκε και έγινε η δεύτερη σύλληψη. Κι ενώ η διάρκεια ζωής του σπερματοζωαρίου όσο μεγάλη και αν είναι δεν είναι θαύμα από μόνη της, είναι δεδομένο πως μια γυναίκα, από τη στιγμή που θα μείνει έγκυος δεν έχει ωορρηξία. Η Kate όμως είχε.

Brisbane mother Kate Hill conceived her baby girls, Charlotte and Olivia, 10 days apart

Η σπάνια αυτή κύηση ξεκίνησε με τη σύλληψη 2 διδύμων κοριτσιών και 10 ημέρες μετά έγινε η σύλληψη ενός 3ου μωρού. Δυστυχώς το ένα από τα δίδυμα χάθηκε στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης και οι γιατροί έδωσαν στο ζευγάρι 2 ημερομηνίες γέννησης. Στις 20 Δεκεμβρίου για το ένα από τα δύο δίδυμα που επέζησαν και στις 30 Δεκεμβρίου, για το μωρό που συλλήφθηκε μετά.

The pregnancies came after Mrs Hill started hormone treatment for polycystic ovarian syndrome

Τα αξιολάτρευτα μωρά της Kate, δυο κοριτσάκια με το όνομα Charlotte και Olivia, ήρθαν στον κόσμο 2 ημέρες πριν την προγραμματισμένη καισαρική.

The couple welcome their miracle daughters in to the world two days before their due date

Η βραβευμένη Αυστραλή φωτογράφος, Selena Rollason ήταν παρόν στη γέννησή τους και τράβηξε πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

The adorable girls were born together two days before Mrs Hill's scheduled cesarean

Επιμέλεια: Εύα Ακριβοπούλου

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Πώς επηρεάζει η καισαρική το βάρος του παιδιού στην υπόλοιπη ζωή του

«Δώσε μου μια ώρα ακόμα και θα τα καταφέρω. Θα έρθει στον κόσμο»

Π.Ο.Υ: Νέες συστάσεις για τις εγκυμονούσες

Δείτε Επίσης

βιβλιαριο υγ παιδιου

Τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ του νέου Βιβλιαρίου υγείας παιδιού

Το νέο βιβλιάριο υγείας παιδιού που ετοιμάστηκε το 2016 από το Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού είναι …

error: