Αρχική / Must See / Το πρόσωπο του εμβρύου παίρνει μορφή . Δείτε πως σχηματίζονται τα χαρακτηριστικά του στη μήτρα

Το πρόσωπο του εμβρύου παίρνει μορφή . Δείτε πως σχηματίζονται τα χαρακτηριστικά του στη μήτρα

%cf%80%cf%89%cf%82-%cf%83%cf%87%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%83%cf%89%cf%80%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%bc%ce%b2%cf%81%cf%8d

Πολλοί γονείς θα ήθελαν να γνωρίζουν πώς θα μοιάζει το πρόσωπο του μωρού που περιμένουν. Στα πλαίσια της  επιστημονικής εκπομπής του BBC «Inside The Human Body» ,  αποκαλύπτεται μέσα από ένα απίστευτο βίντεο πως αρχίζει να σχηματίζεται το πρόσωπο του εμβρύου μέσα στη μήτρα.

Μόνο 3 μήνες μετά τη σύλληψη, τα μέρη που αποτελούν το πρόσωπο ενώνονται σαν κομμάτια ενός puzzle και σχηματίζονται τα χαρακτηριστικά του ανθρώπινου προσώπου. Πάνω σε αυτό θα αναπτυχθούν στο επόμενο διάστημα τα μάτια, το στόμα, η μύτη και τα αυτιά. Οι 4 από τις 5 αισθήσεις του ανθρώπου, απαραίτητες για την επιβίωση του, εξαρτώνται αποκλειστικά από αυτά.

Ο παρουσιαστής και αφηγητής του εν λόγω βίντεο Michael Mosley λέει, «Τα τρία κύρια μέρη του puzzle συναντιούνται στο μέσο του πάνω χείλους δημιουργώντας  το αυλάκι του φίλτρου.»

The amazing BBC video shows the development of the human face whilst in the womb The amazing BBC video shows the development of the human face whilst in the womb

Το 30 δευτερολέπτων βίντεο δημιουργήθηκε από  3-D μοντέλα που βασίζονται σε διάφορες ακτινογραφίες (υπέρηχος) που λήφθηκαν κατά τη διάρκεια του 1ου τριμήνου κύησης.

Taking shape: The face develops eyes and a mouth and the beginnings of a nose

Nearly there: The face is now beginning to be recognisable

Αυτή η διαδικασία σχηματισμού του ανθρώπινου προσώπου, είναι μια ακολουθία από πολύπλοκες φιγούρες μπαλέτου. Ανάπτυξη και συνένωση των 3 μερών του puzzle. Τρεις κινούμενες πλάκες ιστού που συνενώνονται στο σημείο πλέγματος. Το σημείο αυτό, η σχισμή ανάμεσα στο χείλος και τη μύτη, μπορεί να είναι μακρύ ή κοντό, βαθύ ή ρηχό, ανάλογα με τη γενετική προδιάθεση του εμβρύου. Η αποτυχία στη συνένωση αυτών των 3 μερών, μπορεί να οδηγήσει σε υπερωιοσχιστία. Επίσης, ένα πολύ μαλακό πλέγμα, σηματοδοτεί σύνδρομο εμβρυϊκού αλκοολισμού.

«Αυτή η απίστευτη διαδικασία συμβαίνει ανάμεσα στον 2ο και 3ο μήνα κύησης»,  λέει ο Mr Mosley. «Αν δεν συμβεί τότε, δε θα συμβεί ποτέ.»

Δείτε το βίντεο

Επιμέλεια: Εύα Ακριβοπούλου

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Η Ζωή μέσα στη μήτρα: Το έμβρυο τελειοποιεί τα αντανακλαστικά για την επιβίωσή του μετά τη γέννα (βίντεο).

Οι 9 ΜΗΝΕΣ μέσα στη μήτρα: Μια απίστευτη ματιά στην ανάπτυξη του ΕΜΒΡΥΟΥ

Πότε και πώς σχηματίζονται τα εσωτερικά όργανα του εμβρύου

Δείτε Επίσης

Η εγκυμοσύνη ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα, σε 40 μοναδικές φωτογραφίες

Η εικονογράφος Peg Gerrity δημιούργησε ένα μοναδικό φωτογραφικό project, το οποίο απεικονίζει την ανάπτυξη του εμβρύου …

error: