Αρχική / Οικογένεια / Μπαμπάς / Το μεγαλείο του πατέρα και ο καταλυτικός ρόλος του στην οικογένεια

Το μεγαλείο του πατέρα και ο καταλυτικός ρόλος του στην οικογένεια

%ce%bf-%cf%81%cf%8c%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b3%ce%ad%ce%bd%ce%b5%ce%b9%ce%b1

Πόσο σημαντική είναι η μορφή και ο ρόλος του πατέρα μέσα σε μια οικογένεια; Τι αντιπροσωπεύει για το παιδί του αλλά και για τη μητέρα αυτού; Προστασία, αγάπη, ασφάλεια είναι μερικές από τις λέξεις που έρχονται στο μυαλό σε αυτή την ερώτηση.

Αν η μητέρα συμβολίζει την σύνδεση που δημιουργεί την απαρχή της σχέσης, την εκπλήρωση που δημιουργεί την ασφάλεια στην προσκόλληση, την ρίζα που θα βάλει το κίνητρο για τον ουρανό τότε ο πατέρας δίνει μορφή στην συναισθηματική εξέλιξη μέσα από την ανάγκη να θέλω να ρισκάρω και να δημιουργώ. Βάζει τον σπόρο για να μην φοβάται ο μικρός άνθρωπος να θέλει να “πετάξει”.

Ο πατέρας συμβολίζει τον ήλιο στην ψυχή του παιδιού που πλαισιώνει και κυκλώνει την εξέλιξη του.Φωτίζει μέσα από την καρδιά του όλο τον κόσμο του μικρού ανθρώπου, όλο το είναι του όταν βρίσκεται σε στιγμές ανασφάλειας, φόβου και χρειάζεται να ρισκάρει για να σταθεί στα ποδαράκια και να βιώσει την σημασία μικρών κατακτήσεων.

Το υπέροχο  και σύντομο βίντεο που ακολουθεί, αποτελεί έναν ύμνο στο μεγαλείο του πατέρα και καταφέρνει να αποτυπώσει την ανάγκη της ύπαρξης του πατέρα σε μια οικογένεια.  Αφιερωμένο σε όλους εσάς τους υπέροχους μπαμπάδες κάθε οικογένειας και συντρόφους κάθε μαμάς. Απολαύστε το!!!

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Ο Ρόλος του Πατέρα στην Ψυχική Ανάπτυξη του Παιδιού

Οδηγός επιβίωσης για νέους μπαμπάδες!

«Να σέβεστε τη μητέρα του παιδιού σας!!» Ο έπαινος ενός πατέρα στην γυναίκα του!

Δείτε Επίσης

42-69315240

Εγκυμοσύνη: Η επιλόχεια κατάθλιψη και η θέση του πατέρα

*Γράφει o Άρης Τσιγκρής – Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος,  MD PhD. Η εγκυμοσύνη για τη γυναίκα …

error: