Αρχική / Μητρότητα / Εγκυμοσύνη / 10 υπέροχα γεγονότα για τις κλωτσιές που σας δίνει το μωρό σας

10 υπέροχα γεγονότα για τις κλωτσιές που σας δίνει το μωρό σας

10-%ce%b3%ce%b5%ce%b3%ce%bf%ce%bd%cf%8c%cf%84%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%bc%cf%89%cf%81%cf%8c-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%bb%cf%89%cf%84%cf%83%ce%ac%ce%b5%ce%b9

Add content here

Η στιγμή, που για πρώτη φορά θα νιώσετε το μωρό σας μέσα σας είναι ανεπανάληπτη. Μέχρι τώρα ήσασταν γεμάτη προσμονή γι αυτές τις πρώτες κινήσεις και συχνά χαϊδεύατε την κοιλιά σας προστατευτικά. Αυτή η πρώτη επαφή της μέλλουσας μητέρας με το μωρό που κυοφορεί ονομάζεται ζωοποίηση. Είναι η πρώτη φορά που έρχεστε σε επαφή με τη νέα ζωή. Οι περισσότερες γυναίκες περιγράφουν την αίσθηση αυτή σαν ένα «πεταλούδισμα» ή σαν απαλά ρυθμικά χτυπήματα. Αυτές είναι πρώτες εμβρυϊκές κινήσεις του μωρού σας που με τον καιρό, καθώς αυτό μεγαλώνει θα μετατραπούν σε κλωτσιές. Παρακάτω συγκεντρώσαμε 1ο γεγονότα που αφορούν αυτές τις κλωτσιές του μωρού σας και θα θέλατε να γνωρίζετε.

Το μωρό σας κλωτσάει;

  1. Είναι σημάδι πως αναπτύσσεται σωστά, είναι δραστήριο και υγιές. Συγχαρητήρια!!
  2. Το μωρό σας ανταποκρίνεται στα εξωτερικά ερεθίσματα, όπως ο ήχος της φωνής σας.
  3. Όταν κοιμάστε στην αριστερή πλευρά σας το μωρό σας γίνεται πιο δραστήριο απαντώντας με περισσότερες κλωτσιές γιατί αυτή η στάση βελτιώνει την τροφοδοσία αίματος προς αυτό.
  4. Μετά από κάθε γεύμα της μαμάς τα μωρά αρχίζουν να κλωτσάνε
  5. Τα μωρά αρχίζουν να κλωτσάνε γύρω στις 9 εβδομάδες, η μαμά όμως δεν μπορεί να το αισθανθεί ακόμα αφού το νεογνό είναι μικρό σε μέγεθος, αυτές οι κινήσεις  όμως είναι ορατές μέσω υπερήχου. Εσείς θα αρχίσετε να νιώθετε τις πρώτες κινήσεις του κατά την 24η εβδομάδα.
  6. Κατά την 28η εβδομάδα της κύησης το μωρό σας πρέπει να σας κλωτσάει τουλάχιστον 10 φορές και πλέον την ημέρα. Μικρότερη συχνότητα από αυτή, μπορεί να υποδηλώνει ανεπαρκή τροφοδοσία αίματος, οπότε το νεογνό δεν οξυγονώνεται σωστά ή χαμηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας. Αν μια ώρα μετά από κάθε γεύμα δεν νιώσετε το μωρό σας να κλωτσάει ή κάθε φορά που περπατάτε και πίνεται νερό τότε καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας.
  7. Αν μετά την 36η εβδομάδα παρατηρήσετε μείωση στον αριθμό των φορών που το μωρό σας κλωτσάει σημαίνει πιθανώς πως έχει μεγαλώσει αρκετά και ο χώρος για να κινηθεί μέσα στη μήτρα είναι πιο περιορισμένος τώρα.
  8. Αν θέλετε να αναγκάσετε το μωρό σας να αντιδράσει μπορείτε να ακούσετε μουσική΄ή να κάνετε μια ελαφριά άσκηση όπως ένας περίπατος.
  9. Ο φυσιολογικός αριθμός ημερησίως που θα νιώσετε το μωρό σας να κλωτσάει κυμαίνεται ανάμεσα στις 15 με 20 φορές.
  10. Οι κλωτσιές που εσείς νιώθεται στα τοιχώματα της κοιλιάς σας δεν είναι απλά κλωτσιές. Είναι ένα σύνολο ενεργειών που κάνει ένα υγιώς αναπτυσσόμενο μωρό. Κινήσεις χεριών, ποδιών, λόξιγκας, περιστροφή σώματος, μέχρι και τούμπες.

Επιμέλεια: Εύα Ακριβοπούλου

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Πώς τρέφεται το νεογνό στην κοιλιά της μητέρας του, πώς αναπνέει, μπορεί να γευτεί;

Η ανάπτυξη του εμβρύου από τη σύλληψη ως τη γέννησή του σ’ ένα εντυπωσιακό κινούμενο διάγραμμα

Το πρόσωπο του εμβρύου παίρνει μορφή . Δείτε πως σχηματίζονται τα χαρακτηριστικά του στη μήτρα

Δείτε Επίσης

πλακούντας

Πλακούντας: Ένας εκπληκτικός μηχανισμός και ο καθοριστικός του ρόλος στην ανάπτυξη του εμβρύου

Ο ρόλος του πλακούντα είναι καθοριστικός για την ανάπτυξη του εμβρύου. Είναι ένας εκπληκτικός μηχανισμός, …

error: