Αρχική / Μητρότητα / Νέα Μαμά / Το πρώτο μπάνιο ενός νεογέννητου μωρού. Ένα τρυφερό βίντεο

Το πρώτο μπάνιο ενός νεογέννητου μωρού. Ένα τρυφερό βίντεο

%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%bf-%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%bf-%ce%bc%cf%89%cf%81%ce%bf%cf%8d

Το πρώτο ολοκληρωμένο μπάνιο του παιδιού σας θα γίνει 15 μέρες περίπου αφού επιστρέψετε στο σπίτι αφού τόσο καιρό παίρνει συνήθως για να επουλωθεί ο ομφαλός του μωρού. Σε αυτό το διάστημα η περιοχή πρέπει να παραμένει καθαρή και στεγνή.

Το μικρό μέγεθος και το βάρος του νεογέννητου σας επιτρέπει να το πλένετε οπουδήποτε χωρίς να το βυθίζετε μέσα στο νερό.  Ο πιο εύκολος και πρακτικός τρόπος είναι να το κρατάτε μπρούμυτα με το αριστερό σας χέρι κάτω από τη βρύση του νιπτήρα,  έχοντας το δεξί σας χέρι ελεύθερο για να το σαπουνίσετε.  Περάστε την αριστερή παλάμη σας κάτω από την λεκάνη του και κρατήστε τον αριστερό του μηρό.  Στηρίξτε το σώμα του κατά μήκος του πήχη σας, φέρνοντας το σημείο κοντά στην εσωτερική πλευρά του αγκώνα σας στο στέρνο του και αφήνοντας το κεφαλάκι του από την έξω πλευρά του χεριού σας.  Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζετε και την προστασία του ομφαλού του, καθώς δε θα πέφτει νερό απευθείας επάνω στο ευαίσθητο αυτό σημείο.

Επίσης,πρέπει να ξέρετε πως ενώ μερικά μωρά δεν ενοχλούνται όταν πέφτει το νερό πάνω  στο πρόσωπό τους σε άλλα δεν αρέσει ιδιαίτερα. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να καθαρίζετε το πρόσωπό του με μπαμπάκι και νεράκι πριν αρχίσετε το μπανάκι του. Χρησιμοποιήστε ένα πολύ απαλό αφρόλουτρο και μην παραλείψετε να περάσετε από όλες τις πτυχές του δέρματος του.  Όχι πολλή σαπουνάδα που ξηραίνει το ευαίσθητο δέρμα του. Συνιστώνται προϊόντα χωρίς σαπούνι και σε μικρές ποσότητες., οπότε δεν είναι απαραίτητο να το ξεπλένεται. Εάν το μωράκι δείχνει ευχαριστημένο, κρατήστε το λίγη ώρα κάτω από το νερό όταν το ξεπλένεται.  Το μασάζ του ζεστού νερού στην πλατούλα του είναι ιδιαίτερα απολαυστικό και χαλαρωτικό. Καλό είναι να πλένετε πρώτα το κεφαλάκι του μωρού, ώστε μετά να ασχοληθείτε μόνο με το σώμα του. Ρυθμίστε από πριν τη θερμοκρασία γύρω στους 37°C(θερμόμετρο μπάνιου) καθώς και τη ροή του νερού και σκεπάστε με μία πετσέτα τη βρύση για να μην ακουμπήσει το μωρό κατά λάθος.

 Δείτε το παρακάτω τρυφερό βίντεο με το πρώτο μπάνιο ενός λίγων ημερών μωρού.

Επιμέλεια: Εύα Ακριβοπούλου

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Τι μαθαίνει το μωρό στη μήτρα ακούγοντας τη μαμά του

Αφαλός του μωρού: Πότε «πέφτει» και πώς να τον περιποιηθώ;

7 πολύτιμες συμβουλές για την περίπτωση που σπάσουν τα νερά, γεννάτε και είστε μόνη

Δείτε Επίσης

τα νεογέννητα καταλαβαίνουν πολλά

Τα νεογέννητα καταλαβαίνουν και αισθάνονται τα πάντα: «Μιλήστε τους»

Τα νεογέννητα μωρά αντιλαμβάνονται πολύ περισσότερα από ότι εμείς νομίζουμε. Κάθε φορά που ακούνε την …

error: