Αρχική / Must See / Μια μαμά βρίσκει τον πιο έξυπνο και διδακτικό τρόπο να πει στα παιδιά της ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης

Μια μαμά βρίσκει τον πιο έξυπνο και διδακτικό τρόπο να πει στα παιδιά της ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης

%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%af-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ac%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%bb%ce%b7%cf%82

Φτάνει και πάλι αυτή η εποχή του χρόνου που αρκετοί γονείς βρίσκονται στη δύσκολη θέση πως να αποκαλύψουν στα παιδιά την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη. Όπως και να το κάνουμε τα Χριστούγεννα αποτελούν την πιο μαγική εποχή του χρόνου και όλος αυτός ο μύθος γύρω από την ιστορία του Άγιου Βασίλη είναι ένας από τους λόγους [ου τα Χριστούγεννα είναι τόσο μαγικά για ένα παιδί. Όταν λοιπόν φτάσει η στιγμή που θεωρούμε πως το παιδί μας έχει μεγαλώσει αρκετά για μα μάθει την αλήθεια ξέρουμε καλά πως κάθε επόμενα Χριστούγεννα δεν θα είναι το ίδιο μαγικά. Για να ένα παιδί, η αποκάλυψη πως ο Καλοσυνάτος παππούλης με την κόκκινη στολή και την άσπρη γενειάδα που ταξιδεύει από το Βόρειο πόλο πάνω στο έλκηθρο του και από σκεπή σε σκεπή τρυπώνει σε κάθε σπίτι για να αφήσει ένα δώρο για κάθε παιδί, δεν είναι αληθινός, αποτελεί το τέλος μιας εποχής.

Κανένας γονιός δεν θέλει να τραυματίσει το παιδί του αποκαλύπτοντας την αλήθεια.

Αποτέλεσμα εικόνας για child and family santa claus

Μια μαμά όμως η Christy Hutchison βρήκε τον πιο τέλειο και διδακτικό ταυτόχρονα τρόπο για να αποκαλύψουμε στα παιδιά την Αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη.

«Στην οικογένειά μας έχουμε μια ειδική παράδοση για να μάθουν τα παιδιά μας την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη», γράφει στην ανάρτησή της στο Facebook η Christy. «Ουσιαστικά βάζουμε τα παιδιά σε ένα μεταβατικό στάδιο, όπου αντί να λαμβάνουν δώρα από τον Άγιο Βασίλη να μετατρέπονται τα ίδια σε Άγιο Βασίλη και να δίνουν δώρα σε άλλους. Με αυτόν τον τρόπο η αλήθεια μετατρέπεται σε μια σειρά καλών πράξεων με Χριστουγεννιάτικη διάθεση.»

Η ιδέα αυτή αποτελεί ότι πιο ευφυές έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα ενώ ταυτόχρονα μαθαίνει στο παιδί τη σημασία του να δίνει και όχι απλά να παίρνει. Η συγγραφέας γράφει πως αν το παιδί είναι γύρω στα 6 και έχει αρχίσει ήδη να έχει αμφιβολίες για την ύπαρξη του άγιου Βασίλη, τότε είναι έτοιμο να μάθει την αλήθεια.

Η Christy προτείνει λοιπόν να βγάλετε το παιδί σας μια βόλτα και στη συνέχεια αφού καθίσετε κάπου γιορτινά να του πείτε, κοιτώντας το. «Πόσο μεγάλωσες αυτή τη χρονιά. Όχι μόνο ψήλωσες αλλά είσαι πιο σοβαρό παιδί τώρα και νοιάζεσαι για τους άλλους. Τονίστε κάποια πράξεις που έκανε πρόσφατα, όπως πχ αν σας βοήθησε σε κάτι στο σπίτι, πόσο δείχνει να κατανοεί τη μαμά και το μπαμπά και να σκέφτεται τους άλλους. Πόσο βοηθάει τα μικρότερα αδέρφια ή τους φίλους του. Στη συνέχεια πέστε του, «Έχεις μεγαλώσει τόσο που πιστεύω πως πλέον είσαι έτοιμος να γίνεις εσύ ο Άγιος Βασίλης.»

Ποιο παιδί δεν θα ήθελε να ζήσει αυτό το ρόλο. Να ντυθεί Άγιος Βασίλης και να δίνει κρυφά δώρα σε άλλους χωρίς να αποκαλύπτει ποιος είναι ο αποστολέας. Το παιδί φαντάζεται τι χαρά και την έκπληξη που θα νιώσει αυτός που παίρνει το δώρο, όπως ακριβώς ένιωθε και το ίδιο μέχρι πρότινος. Μόνο που τώρα γνωρίζει πως είναι το ίδιο που μοιράζει αυτή τη χαρά σε άλλους ανθρώπους. Το ίδιο μετατρέπεται στον αγαπημένο του, ίσως, ήρωα και μοιράζει δώρα.

Στη συνέχεια αποκαλύψτε του την αλήθεια με τον παρακάτω τρόπο:

“Θα έχεις σίγουρα προσέξει πως οι περισσότεροι Άγιοι Βασίληδες που βλέπουμε αυτές τις μέρες στο δρόμο είναι άνθρωποι με στολή και γενειάδα. Ίσως κάποιοι από τους φίλους σου σου έχουν πει πως δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης. Πολλά παιδιά πιστεύουν το ίδιο γιατί δεν είναι ακόμα έτοιμα να ΓΙΝΟΥΝ Άγιοι Βασίλης, όμως ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ.

Η ιδέα βασίζεται στο να πούμε στο παιδί το μυστικό του Άγιου Βασίλη με το να γίνει το ίδιο Άγιος Βασίλης. Στη συνέχεια συζητάτε τα καλύτερα σημεία του να είσαι Άγιος Βασίλης και στην πορεία βοηθάτε το παιδί να μετατραπεί σε Άγιο Βασίλη το ίδιο. Διαλέγετε μαζί κάποιους γνωστούς πχ έναν γείτονα στον οποίο θα δώσει το παιδί κρυφά το δώρο. Η αποστολή ξεκινά με το να μάθει το παιδί κρυφά τι έχει ανάγκη πραγματικά το συγκεκριμένο άτομο και στη συνέχεια θα πρέπει να το αγοράσετε , να το τυλίξετε και το παιδί να το παραδώσει στο άτομο που επιλέχτηκε χωρίς όμως να μάθει αυτό από που προήλθε το δώρο. Ουσιαστικά το παιδί μαθαίνει πως Άγιος Βασίλης σημαίνει ένα σύνολο καλών πράξεων που κάνουμε χωρίς να περιμένουμε ανταμοιβή.

Η συγγραφέας διηγείται πως το μεγαλύτερο παιδί της είχε διαλέξει έναν δύσκολο γείτονα ως αποδέκτη του δώρου. Αφού λοιπόν την παρατηρούσε για μέρες έμαθε πως αυτή χρειαζόταν ένα καινούργιο ζευγάρι παντόφλες. Το παιδί τις αγόρασε, τις τύλιξε και τις άφησε στην είσοδο του σπιτιού της. Την επόμενη μέρα, όλο χαρά παρατήρησε πως αυτή τις φορούσε. Τότε η Christy θύμισε στο γιο της πως δεν έπρεπε να παρασυρθεί και να αποκαλύψει την αλήθεια, αλλιώς δεν θα ήταν καλό Άγιος Βασίλης.

Μέσα στα επόμενα χρόνια τα παιδιά της εντόπισαν και άλλους στόχους και κάθε φορά έδιναν κρυφά για δώρο αυτό που τα συγκεκριμένα άτομα επιθυμούσαν. Με αυτόν τον τρόπο δεν αισθάνθηκαν ποτέ πως οι γονείς τους, τους είχαν πει ψέματα για τον Άγιο Βασίλη, αφού τα ίδια ανέλαβαν πλέον αυτόν τον ρόλο.

divider style=»solid» top=»20″ bottom=»20″]

Επιμέλεια: Εύα Ακριβοπούλου

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

«Η πραγματική εικόνα της μητρότητας»: Δε θα πιστεύετε τι κρύβεται πίσω από αυτή τη χαριτωμένη φωτογραφία

Τι κάνουν τα μωρά στη μήτρα; 4D υπερηχογράφημα δείχνει ένα μωρό να τρώει, να κλαίει , να φτερνίζεται

Το ατύχημα αυτής της μαμάς μας θυμίζει πόσο επικίνδυνο είναι να φοράς το μωρό σου ενώ κάνεις δουλειές

Δείτε Επίσης

πείραμα

Θα σταματούσατε αν βλέπατε αυτό το μικρό παιδί μόνο στο δρόμο; [Πείραμα της Unicef]

Πως αντιδρά αλήθεια ο κόσμος όταν βλέπει ένα μικρό παιδί μόνο του στο δρόμο; Αν …

error: