Αρχική / Μητρότητα / Εγκυμοσύνη / Το πρώτο υπερηχογράφημα του μωρού σας

Το πρώτο υπερηχογράφημα του μωρού σας

%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%b9%cf%8c%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf-1-13-12-2016-3-10-%ce%bc%ce%bc

Σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας θα κάνετε τουλάχιστον ένα υπερηχογράφημα, συνήθως μεταξύ της 8ης και της 12ης εβδομάδας, για να εξακριβωθεί η ηλικία του εμβρύου. Οι περισσότεροι γιατροί συστήνουν άλλο ένα υπερηχογράφημα μεταξύ της 18ης και της 22ης εβδομάδας για να ελέγξουν τα όργανα και τα άκρα του μωρού. Αν υπάρχει υποψία γενετικών ανωμαλιών, θα χρειαστεί να κάνετε αυτή την εξέταση συχνότερα και θα βρίσκεστε υπό στενή ιατρική παρακολούθηση μέχρι τον τοκετό. Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι το υπερηχογράφημα είναι ακίνδυνο και ότι δεν βλάπτει το έμβρυο, αν και παραμένουν κάποια ερωτηματικά για το αν σχετίζεται με προβλήματα ακοής που παρουσιάζονται στο μέλλον.

Πώς λειτουργεί

Το υπερηχογράφημα είναι μια συσκευή που μεταδίδει ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας μέσα στη μήτρα. Τα κύματα αυτά αντανακλούν πάνω στο έμβρυο και μετατρέπονται σε ηλεκτρικά σήματα τα οποία σχηματίζουν την εικόνα του σε οθόνη τηλεόρασης. Με το υπερηχογράφημα ο γιατρός μπορεί να διαπιστώσει: Πόσων εβδομάδων είναι το έμβρυο • Αν έχετε απλή, δίδυμη ή πολλαπλή κύηση • Τη θέση του εμβρύου και του πλακούντα • Αν η καρδιά του εμβρύου χτυπάει • Την ποσότητα του αμνιακού υγρού • Αν έχετε εξωμήτριο κύηση • Αν το έμβρυο έχει γενετικές ανωμαλίες • Το φύλο του εμβρύου, εφόσον βοηθάει η στάση και η θέση του. Το υπερηχογράφημα βοηθάει επίσης το γιατρό να εντοπίζει την ακριβή θέση του εμβρύου και του πλακούντα όταν κάνει κάποιες ειδικές εξετάσεις όπως η αμνιο­παρακέντηση ή η δειγματοληψία αίματος ομφάλιου λώρου.

Ποια είναι η διαδικασία

Αν κάνετε υπερηχογράφημα σε πρώιμο στάδιο της εγκυμοσύνης σας, τότε θα σας ζητηθεί να πιείτε πολύ νερό και να μην ουρήσετε τουλάχιστον μία ώρα πριν από την εξέταση, για να γεμίσει η κύστη σας και να είναι πιο καθαρή η εικόνα του κυήματος. Αργότερα, αυτό δεν θα είναι πια απαραίτητο.

Μόλις ξαπλώσετε, ο χειριστής θα αλείψει την κοιλιά σας με ένα ειδικό ζελ που είναι αγωγός των ηχητικών κυμάτων. Στη συνέχεια θα μετακινεί τον μετατροπέα προς διάφορες κατευθύνσεις πάνω στην κοιλιά σας. Εσείς δεν έχετε παρά να χαλαρώσετε για να απολαύσετε μια μοναδική στιγμή, καθώς θα βλέπετε το έμβρυο να σαλεύει μέσα στο υδάτινο περιβάλλον του!

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Πόσο σημαντική είναι η εξέταση για κυστική ίνωση στην εγκυμοσύνη; Πώς μεταβιβάζεται στο έμβρυο;

Τι κάνουν τα μωρά στη μήτρα; 4D υπερηχογράφημα δείχνει ένα μωρό να τρώει, να κλαίει , να φτερνίζεται

Εγκυμοσύνη: Η μαγική επίδραση της φωνής της μητέρας και της μουσικής στο έμβρυο

Δείτε Επίσης

πλακούντας

Πλακούντας: Ένας εκπληκτικός μηχανισμός και ο καθοριστικός του ρόλος στην ανάπτυξη του εμβρύου

Ο ρόλος του πλακούντα είναι καθοριστικός για την ανάπτυξη του εμβρύου. Είναι ένας εκπληκτικός μηχανισμός, …

error: