Αρχική / Μητρότητα / Εγκυμοσύνη / Κλινική γονιμότητας χρησιμοποίησε λάθος σπέρμα σε 26 γυναίκες

Κλινική γονιμότητας χρησιμοποίησε λάθος σπέρμα σε 26 γυναίκες

difference-between-internal-external-fertilization_a18c20586bf5dbfa

26 ζευγάρια που υποβλήθηκαν σε εξωσωματική σε γνωστή Ολλανδική Κλινική αναμένουν να δουν αν το γονιμοποιημένα ωάρια ήταν τα δικά τους ή αγνώστου πατρός. Από αυτούς οι μισοί έχουν ήδη αποκτήσει παιδί ενώ από τους υπόλοιπους μισούς κάποιες γυναίκες ήδη κυοφορούν το πρώτο παιδί τους ενώ οι άλλες έχουν ήδη κατεψυγμένα γονιμοποιημένα ωάρια.

Η Ολλανδική κλινική θεραπείας υπογονιμότητας UMC που εδρεύει στην Ουτρέχτη αποκάλυψε ότι λόγω ενός «διαδικαστικού σφάλματος» μπορεί να γονιμοποιήθηκαν με λάθος σπέρμα τα ωάρια 26 γυναικών, πολλές απ’ τις οποίες έχουν ήδη γεννήσει!

Το σφάλμα ανακάλυψε ένας από τους τεχνικούς, τον περασμένο Νοέμβριο όταν παρατήρησε κάποιο πρόβλημα στη διαδικασία έγχυσης σπέρματος «ICSI». Το συγκεκριμένο σφάλμα από ότι αποκάλυψε η κλινική UMC, σε δημόσια ανακοίνωσή της,  επαναλαμβανόταν για πάνω από έναν χρόνο, στο χρονικό διάστημα από τα μέσα Απριλίου του 2015 μέχρι τα μέσα του Νοεμβρίου του 2016.

Στο δημοσίευμά της η UMC αναφέρει, «Στη διάρκεια της γονιμοποίησης, τα σπερματικά κύτταρα ενός ζεύγους που υποβλήθηκε σε θεραπεία ίσως αναμείχθηκαν με τα ωάρια άλλων 26 ζευγαριών, με αποτέλεσμα τα ωάρια να γονιμοποιήθηκαν με σπέρμα κάποιου άλλου αντί του πατέρα.»

Οι μισές απ’ τις γυναίκες που υποβλήθηκαν στη θεραπεία είναι τώρα έγκυες, έχουν ήδη γεννήσει ή έχουν κατεψυγμένα γονιμοποιημένα ωάρια. Το μεγαλύτερο σε ηλικία παιδί που προήλθε από αυτή τη διαδικασία και θα υποβληθεί σε τεστ DNA είναι τώρα ενός έτους.

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Γέννα στο νερό: Το πιο μαγικό ταξίδι μέσα από 25 μοναδικές φωτογραφίες

Τι ρόλο παίζουν οι ορμόνες στον 1ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Πώς η γέννα με καισαρική επηρεάζει την ανθρώπινη εξέλιξη

Δείτε Επίσης

νέα μαγνητική τομογραφία σε έμβρυα

Νέα μέθοδος απεικόνισης του εμβρύου που κόβει την ανάσα!!

Τον μέχρι πρότινος κλασικό υπέρηχο έρχεται να αντικαταστήσει μια νέα μέθοδος που σχεδίασε μια ομάδα …

error: