Αρχική / Must See / «Έτσι κοιμούνται τα ζευγάρια όταν περιμένουν παιδί», μέσα από 20 τρυφερές φωτογραφίες

«Έτσι κοιμούνται τα ζευγάρια όταν περιμένουν παιδί», μέσα από 20 τρυφερές φωτογραφίες

ζευγαρια που περιμένουν παιδί

Ένα εναλλακτικό φωτογραφικό project αποφάσισε να δημιουργήσει, με τη βοήθεια της κάμεράς της, η νεαρή Ρωσίδα φωτογράφος Jana Romanova. Το project της έχει τον τίτλο «Περιμένοντας» (Waiting).

Η Ρωσίδα φωτογράφος επέλεξε να φωτογραφίσει νέα ζευγάρια που μένουν στην Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα, την ώρα που κοιμούνται. Όλα τα ζευγάρια έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Σύντομα θα γίνουν γονείς. Εξ ου και ο τίτλος του project.

Το φωτογραφικό κολάζ που δημιούργησε η Romanova, κατά το χρονικό διάστημα 2009-2012, περιέχει 40 φωτογραφίες, όσες ακριβώς είναι και οι εβδομάδες μιας κύησης.

Η Romanova ενθουσιάστηκε από την εμπιστοσύνη που της έδειξαν αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι της επέτρεψαν να μπει στο σπίτι τους και να καταγράψει τις πιο προσωπικές στιγμές τους, την ώρα που κοιμούνται.

Η ιδέα του project γεννήθηκε στιγμιαία, ομολογεί η φωτογράφος, όταν μια μέρα βοηθούσε ένα ζευγάρι φίλων της, οι οποίοι περίμεναν παιδί, με κάποιες επιδιορθώσεις στο σπίτι τους. Το επόμενο πρωί η Romanova ξύπνησε πρώτη και συγκινημένη από την εικόνα του ζευγαριού που κοιμόταν αγκαλιασμένοι, τράβηξε κάποιες αναμνηστικές φωτογραφίες. Εκείνη ήταν η στιγμή που γεννήθηκε η ιδέα του όλο δημιουργήματος.

«Υπάρχει κάτι μαγικό σε αυτές τις πόζες που παίρνουν τα σώματά τους. Υπάρχει μια συμμετρία και μια απίστευτη ομορφιά στις ιδιαίτερες στιγμές τους, στον τρόπο που κοιμούνται αυτά τα ζευγάρια, που σύντομα θα γνωρίσουν το συναίσθημα του να είσαι γονιός», λέει η φωτογράφος.

etsi-koimountai-ta-43499344-8

etsi-koimountai-ta-43499344-10

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Δείτε Επίσης

15 βρεφικά δωμάτια

15 ιδέες για να φτιάξετε το πιο υπέροχο βρεφικό δωμάτιο

Περιμένετε το πρώτο σας παιδάκι και ετοιμάζετε το βρεφικό του δωμάτιο; Φανταζόμαστε τη χαρά και …

error: