Αρχική / Must See / Νέα μέθοδος απεικόνισης του εμβρύου που κόβει την ανάσα!!

Νέα μέθοδος απεικόνισης του εμβρύου που κόβει την ανάσα!!

νέα μαγνητική τομογραφία σε έμβρυα

Τον μέχρι πρότινος κλασικό υπέρηχο έρχεται να αντικαταστήσει μια νέα μέθοδος που σχεδίασε μια ομάδα επιστημόνων από το Βασιλικό Κολέγιο του Λονδίνου.  Μέσω της προχωρημένης τεχνολογίας της μαγνητικής τομογραφίας που σχεδίασαν, αξίας 10,000.000 εκατομμυρίων δολαρίων, οι μαμάδες μπορούν να δουν πως αναπτύσσεται το έμβρυο μέσα στην κοιλιά τους.

Δες ακόμα:

Πλακούντας: Ένας εκπληκτικός μηχανισμός και ο καθοριστικός του ρόλος στην ανάπτυξη του εμβρύου

Υπέρηχος δείχνει ότι τα έμβρυα αντιδρούν στο άκουσμα της μουσικής, από τη 16η κιόλας εβδομάδα

Τι κάνουν τα μωρά στη μήτρα; 4D υπερηχογράφημα δείχνει ένα μωρό να τρώει, να κλαίει , να φτερνίζεται

Το πρόσωπο του εμβρύου παίρνει μορφή . Δείτε πως σχηματίζονται τα χαρακτηριστικά του στη μήτρα

Οι γονείς θα μπορούν σύντομα να δουν πώς αναπτύσσεται το μωρό που περιμένουν, πώς κινείται μέσα στην κοιλιά της μαμάς του, πώς καταπίνει, παίζει με τον ομφάλιο λώρο, χάρη στη νέα μέθοδο μαγνητικής τομογραφίας, μας λέει ο Dr David Lloyd, υπεύθυνος της έρευνας που διεξάγει το Τμήμα Ερευνών του Βασιλικού Κολεγίου του Λονδίνο. «‘Η λήψη φωτογραφιών μέσα στη μήτρα, κατά την 20η εβδομάδα κύησης, δεν είναι εύκολη υπόθεση», μας λέει ο καθηγητής Lloyd. «Ειδικά όταν το έμβρυο είναι μικρό ακόμα σε μέγεθος ή κινείται πολύ. Με τη νέα αυτή μέθοδο όμως, οι επιστήμονες μπορούν να δουν πιο καθαρές εικόνες, ακόμα και την καρδιά ενός μωρού 20 εβδομάδων.»

A baby is seen staring face on at the camera and pulling on the umbilical cord in the revolutionary new scan, which uses advanced MRI technology to capture detailed movements including swallowing, kicks and the infant's heartbeat

A baby on the move! The 20-week-old lifts its knees to its chest and pushes out its arms

Scans currently use radio waves to show parents - and doctors - a baby in the womb The iFIND scan offers under the skin images that can see through bone, blood and fat, ensuring a more clearer image

Η νέα αυτή μέθοδος δίνει εικόνες μεγάλης ανάλυσης, οι οποίες απεικονίζουν με μεγάλη λεπτομέρεια το έμβρυο, σε αντίθεση με τον κλασικό υπέρηχο. Έτσι, μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς να προβλέψουν τυχόν επιπλοκές από πολύ νωρίς ενώ ταυτόχρονα είναι καθόλα ασφαλής για το έμβρυο, από ότι μας λέει ο Dr Lloyd.

Εμείς αναμένουμε να δούμε πότε μια τόσο ακριβή τεχνική θα είναι προσβάσιμη στο ευρύτερο κοινό αφού μπορεί να προσφέρει τόσα πολλά τόσο στον γιατρό-μαιευτήρα που παρακολουθεί την εγκυμονούσα όσο και στους γονείς που αγωνιούν για την υγεία του μωρού που περιμένουν.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο της νέας μαγνητική τομογραφίας:

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Δείτε Επίσης

Η εγκυμοσύνη ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα, σε 40 μοναδικές φωτογραφίες

Η εικονογράφος Peg Gerrity δημιούργησε ένα μοναδικό φωτογραφικό project, το οποίο απεικονίζει την ανάπτυξη του εμβρύου …

error: