Αρχική / Must See / Η θέση του μωρού σας κατά τον τοκετό μέσα από φωτογραφίες

Η θέση του μωρού σας κατά τον τοκετό μέσα από φωτογραφίες

τοκετός και θέση μωρού

Ο μέσος χρόνος διάρκειας του τοκετού για την πρώτη εγκυμοσύνη κάθε γυναίκας, διαρκεί, περίπου, 14 ώρες και περίπου 8 ώρες, για κάθε εγκυμοσύνη που θα ακολουθήσει. Παρόλα αυτά, αρκετές γυναίκες μπορεί να βιώσουν μικρότερης ή μεγαλύτερης διάρκειας τοκετό ανάλογα με τη θέση που παίρνει και το μωρό.

Δες ακόμα:

4 πράγματα που δεν σου έχουν πει για τον φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική (VBAC)

Στάσεις και κινήσεις που διευκολύνουν τον τοκετό

7 σημάδια που ειδοποιούν για πρόωρο τοκετό

«Η στιγμή που ξεπροβάλλει το κεφάλι»: Ένας συγκλονιστικό φωτογραφικό χρονικό της γέννησης ενός παιδιού

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι ένα ακόμα δημιούργημα της γνωστής εικονογράφου Peg Gerrity, που μας δείχνουν βήμα βήμα πως κινείται ένα μωρό μέσα στο γεννησιακό κανάλι, κατά τη διάρκεια ενός τυπικού κολπικού τοκετού.

1. Πρώτο στάδιο. Το μωρό είναι έτοιμο να γεννηθεί. Παίρνει θέση χαμηλά στη λεκάνη (έχει εμπεδωθεί) και ξεκινά η διαστολή του τραχήλου, ο οποίος γίνεται πιο λεπτός.

2.  Σε αυτό το διάστημα η επίτοκος βιώνει μια σειρά από συσπάσεις ανά 5 έως 20 λεπτά, πόνο χαμηλά στη λεκάνη και κράμπες που δεν σταματούν. Η μεμβράνη που περιβάλει το μωρό και προστατεύει από το να εισχωρήσουν μικρόβια μέσα στη μήτρα σπάει  (ρήξη του θυλακίου). Ο τράχηλος συνεχίζει να διαστέλλεται μέχρι να φτάσει τα 10 εκ.

3. Δεύτερο στάδιο: Η γέννα του μωρού

Αυτό το στάδιο ξεκινά όταν ο τράχηλος έχει διασταλεί πλήρως (10εκ)  και διαρκεί μέχρι τη γέννα του μωρού. Κατά την έναρξη του 2ου σταδίου, το κεφάλι του μωρού έχει περάσει το άνοιγμα της λεκάνης και βρίσκεται μέσα στο γεννησιακό κανάλι.

Το σώμα σας, κάθε φορά που θα έχετε μια σύσπαση θα σας λέει να σπρώξετε. Ο γιατρός και Η μαία σας, θα σας καθοδηγήσουν σε όλη τη διάρκεια.

Το κεφάλι του μωρού φτάνει στο άνοιγμα του κόλπου και προβάλει, συνήθως μετά από κάποιες ώρες ωθήσεων

4. Το κεφάλι του μωρού έχει γεννηθεί και η περισσότερη δουλειά τελείωσε. Με ένα ακόμα μαλακό σπρώξιμο θα ακολουθήσει σύντομα και  το σώμα του μωρού. Μπορείτε να ζητήσετε να κρατήσετε αμέσως το μωρό σας, πριν κοπεί ο λώρος, για να το νιώσετε και να βρεθείτε ο ένας κοντά στον άλλον.

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Δείτε Επίσης

στάσεις τοκετού

Στάσεις και κινήσεις που διευκολύνουν τον τοκετό

Ο τοκετός και η γέννα αποτελούν την πιο φυσιολογική διαδικασία της ζωής, όπως εμείς την …

error: