Βαγγελάτου Φανή

Βαγγελάτου Φανή B.Sc.- M.A.

Αναπτυξιακή Λογοθεραπεύτρια

Ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή

Αναλύτρια Συμπεριφοράς

Συντονίστρια Σχολών Γονέων

Ο πλανήτης της φανής

Δημητρίου Γούναρη 185, 1ος όροφος, Άνω Γλυφάδα

Τηλ.: .210-9609172, 693 613 1982

Το μικρό σχολείο

Βασ. Όλγας 39 & Αρετής, 16561 Γλυφάδα

Τηλ.: . 210-9609647, 693 613 1982

Email:

www.planitis.eu

www.mikro-sxoleio.grΑναλυτικό Βιογραφικό


Η Φανή Βαγγελάτου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Λογοθεραπείας, της Ανωτάτης Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας, του ΤΕΙ Ιωαννίνων, από την οποία έλαβε το 2004 την ειδικότητα της Λογοθεραπεύτριας.


Από το 2004 έως το 2007 συνεργάζεται με ιδιωτικά κέντρα λογοθεραπείας της Αθήνας: Αποκατάσταση αρθρωτικών, φωνολογικών και συναφών διαταραχών και παρέμβαση σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες καθώς και με ειδικά σχολεία ως λογοθεραπεύτρια.


Το 2007 συνεχίζει τις σπουδές της στην ειδική αγωγή με στόχο την εξατομικευμένη και ολοκληρωμένη παρέμβαση σε πολύπλοκες διαταραχές -όπως αυτές που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού και άλλες ειδικές μαθησιακές δυσκολίες- παρακολουθώντας ένα ετήσιο πρόγραμμα εξειδίκευσης για τις γενικευμένες και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες τύπου Δυσλεξίας, πιστοποιημένο από τον Edexcel, το Βρετανικό Οργανισμό πιστοποίησης παιδαγωγικών επιστημών.


Στη συνέχεια παρακολουθεί με υποτροφία το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα σπουδών του Βρετανικού Πανεπιστημίου Nottingham Trent University με τίτλο Master in Special & Inclusive Education. Την ίδια περίοδο εξειδικεύεται και στη Β’ Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων παρακολουθώντας το ετήσιο πρόγραμμα σπουδών στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Λόγω της διαρκούς επικοινωνίας με τους γονείς αποφασίζει να εκπαιδευτεί στη συμβουλευτική και το συντονισμό ομάδων Σχολών Γονέων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων, σύμφωνα με το εξελικτικό σύστημα της Μαρίας Χουρδάκη. Έτσι συνδυάζοντας την εμπειρία με τα παιδιά αλλά και τις γνώσεις της πρόληψης και της συμβουλευτικής, συζητά με τους γονείς τόσο προσωπικά όσο και σε ομάδες γύρω από τα θέματα που τους απασχολούν .


Το 2012, λίγα χρόνια μετά την ίδρυση του πρώτου της γραφείου λογοθεραπείας, επεκτείνει τις δραστηριότητες της και έτσι γεννιέται «ο πλανήτης της Φανής». Ο Πλανήτης δημιουργήθηκε με στόχο να γίνει ένας πλανήτης μάθησης και υποστήριξης για όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους και μέσα σ’ ένα χρόνο και κάτι, διπλασιάζεται. Σήμερα στεγάζεται στην Άνω Γλυφάδα σε 140 και πλέον τετραγωνικά μέτρα με πλούσιο υλικό και μεγάλους χώρους για τα παιδιά.


Τον Σεπτέμβρη του 2014, ακούγοντας τις ανάγκες των γονέων για βοήθεια στην οργάνωση της μελέτης αλλά και την εξειδικευμένη υποστήριξη των μαθητών στο σχολείο, γεννιέται η ιδέα του Μικρού Σχολείου.


Το Μικρό Σχολείο αποτελεί ένα πρότυπο χώρο μαθησιακής υποστήριξης παιδιών με διαγνωσμένες δυσκολίες γραπτού λόγου (δυσλεξία, δυσαναγνωσία, δυσορθογραφία, δυσαριθμισία κλπ). Στον ίδιο χώρο λειτουργεί κέντρο μελέτης του οποίου την οργάνωση και λειτουργία εφαρμόζουν αποκλειστικά δάσκαλοι, φιλόλογοι και μαθηματικοί με ειδίκευση και εμπειρία στην ειδική αγωγή. Στόχος "του μικρού σχολείου" είναι τόσο η αυτονόμηση των μαθητών όσον αφορά την οργάνωση και την μελέτη των μαθημάτων της επόμενη μέρας όσο και η υποστήριξη ατομικά και μοναδικά κάθε διαφορετικής κλίσης ή δυσκολίας.


Με γνώμονα τη διαρκή ενημέρωση και εκπαίδευση συμμετέχει σε πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, καθώς και σε εκπαιδεύσεις εναλλακτικών μεθόδων επικοινωνίας και διδακτικών προσεγγίσεων παιδιών με αυτισμό και μαθησιακών δυσκολιών.


Τα τελευταία χρόνια, συμμετέχει σε συνέδρια ειδικής αγωγής και παιδοψυχιατρικής ως εισηγήτρια, παρουσιάζοντας έρευνα για τις μαθησιακές δυσκολίες, τη σχολική απόρριψη και την παραβατικότητα. Η ανακοίνωση του συνεδρίου της ειδικής αγωγής βρίσκεται υπό έκδοση από την Εταιρεία Ειδικής παιδαγωγικής Ελλάδος.